Vlrn: Achterste rij: Demi Buis, Nikki Schuit, Senne Ribbens, Hanneke van Schoonhoven Voorste rij: Sara van de Kuit, Kiki van Dodeweerd, Lu Kai van der Goot, Floor Versteeg, Viënne Hartjes. Claudia van Mechelen

Een oogst van 18 medailles voor Exalto Sport turnsters

16 juni 2019 om 23:43 Sport/sport Deel je nieuws

Didam – Zaterdag 15 juni 2019 vonden de toestelkampioenschappen turnen dames plaats in Didam. Veertien Exalto Sport turnsters kwamen in actie met als resultaat vier bronzen, zes zilveren en acht gouden medailles.

In supplement H mochten Louise Boel (jeugd 2) en Laura Vink de wedstrijdvloer betreden. Laura scoorde hoog en wist op de onderdelen brug(1e), balk(1e) en vloer (3e) een medaille in de wacht te slepen. Louise Boel overwon haar angst op sprong en won zilver op het onderdeel balk met een mooie score van 10.650 pnt.

Viënne Hartjes (Junior supplement F) turnde bij de pegasus een voor haar nieuwe sprong die dit seizoen voor het eerst lukte tijdens een wedstrijd. Helaas scoorde ze onvoldoende voor een medaille.

Bij de senior turnsters (supplement E) turnde Sara van de Kuit op het toestel brug haar beste en mooiste oefening van het seizoen. Voor Nikki Schuit maakte haar rentree in de turnsport na enkele jaren sportacrobatiek. Ze trainde hard om vloer de serie arabier-flickflack-salto alleen te kunnen springen en dat lukte. Ze kwam helaas 0,1 pnt te kort voor het podium. Die bronzen medaille was voor clubgenoot Demi Buis die maar liefst 12.050 pnt scoorde met haar vloeroefening. Buis turnde ook op balk sterk en won daar het zilver.

Bij de jeugd supplement F was het Floor Versteeg die maar liefst vier medailles mocht oogsten. Op sprong bleef ze de concurrentie ver voor met een half-in-half-uit en een half-in-heel-uit. Goud was het resultaat. Ook op balk en vloer mocht ze het hoogste podium betreden. Voor het toestel brug nam ze de bronzen medaille in ontvangst. Turnmaatje Lu Kai van der Goot zat haar op de hielen bij balk en won het zilver. Deze turnsters zagen hun jarige turnvriendin Kiki van Dodeweerd bij de warming up helaas geblesseerd raken.

Senne Ribbens (junior supplement H) won twee maal goud op balk en vloer en twee keer zilver op sprong en brug. Hanneke van Schoonhoven mocht voor het onderdeel balk naast Senne op het podium gaan staan op de tweede plaats.

Wendy Krautscheid (senior D) wist haar titel op brug te prolongeren. Met 11.000 pnt won ze het goud. Fabienne van de Berg turnde haar beste oefening van dit seizoen op balk. Ze kwam twee tiende punt te kort voor het brons. Manou Maliepaard turnde netjes op vloer maar moest helaas twee vallen incasseren bij balk. Eline van Ieperen kampte dit seizoen met veel blessures. Verrast kreeg ze de bronzen medaille omgehangen voor een prachtige vloeroefening.