Voorzitter Teunis Bunt (links) reikt Hotze Tette Hofstra de beker uit.
Voorzitter Teunis Bunt (links) reikt Hotze Tette Hofstra de beker uit. Rinus van der Molen

Hofstra wint met overmacht snelschaaktitel Bennekom

18 juni 2019 om 16:59 Sport

BENNEKOM Hotze Tette Hofstra kwam, zag en overwon in de strijd om de open snelschaaktitel van Bennekom. In de voorronden gaf hij in acht ronden slechts een halfje toe. En in de finale verloor Hofstra alleen in de slotronde van Hans van de Weteringh.

Voor het eerst werkte schaakclub BSV Bennekom het snelschaakkampioenschap af als afsluiting van het seizoen. Dat leverde redelijke belangstelling op. Uiteindelijk kwamen 21 spelers op het schaakfeestje af. Meer dan de helft van hen kwam van buiten Bennekom.

Het leverde strijd op en die begon al in de voorronden. Dat Hofstra in vorm was, bleek toen snel. Iedereen die hij hem in buurt kwam, sneuvelde. Onder andere de achtervolgers Gerben van Pel, Marco Otte, Peter van Hoorn en Dick de Graaf beten in het stof. In de achtste ronden kwam tegen Cor van Ingen remise uit de bus. Van Pel bleef met zes punten enigszins bij. Teunis Bunt en Marco Otte scoorden elk 5,5 punten, met in hun kielzog Peter van Hoorn en Hans van de Weteringh. Zij vormden met De Graaf de finalegroep A.

Daarin heerste ook Hofstra. Zes keer winst op een rij en vervolgens hield Van de Weteringh hem af van een honderd procent score. Achter Hofstra werd gevochten om plaats twee. Dat werd Bunt met vier punten, met in lijn Van de Weteringh, Van Pel en Otte.

De B-groep werd een prooi van Diederik Vos en groep C van Noël Bovens.

Reactie voorzitter Teunis Bunt:  ,,Het werd erg laat, doordat bij het invoeren van de uitslagen een foutje was gemaakt. Mijn overwinning op Cor van Ingen was als nederlaag geboekt, waardoor ik een punt te weinig en Cor een punt te veel had. Er was een leuke hoofdgroep, met vier spelers op de tweede plaats. Ik had de andere drie overigens wel verslagen. Leuk dat Peter van Hoorn er was en een verrassend goede Hans van de Weteringh. Dick de Graaf had het vanavond moeilijker. Het was een heel gezellig toernooi en tijdens de wachttijd werd er gezellig door gevluggerd."

Bron: BSV Bennekom

Een mooi gezelschap snelschakers.
Peter van Hoorn (links) was weer van de partij en is het schaken nog niet verleerd. Wageninger Marco Otte kwam ook goed voor de dag.
In de finale verloor Hotze Tette Hofstra (rechts) alleen in de slotpartij van Hans van de Weteringh, die weer in bloedvorm was.
René Bakker (rechts) was redelijk op dreef.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie