Afbeelding
Theo Beumer

Moorfielders moet in de achtervolging voor klassenbehoud

23 juni 2019 om 17:58 Sport

EDE De Edese honkballers van Moorfielders leden zondagmiddag tegen het een plek hoger staande Caribe (Groningen) een forse 2-13 nederlaag.


Eip Janssen


,,Vooraf was er in de Edese ploeg hoop dat de reis van bijna 185 kilometer de tegenstander nog in de benen zat. Maar niets was minder waar. Caribe nam al in derde inning met twee homeruns een grote voorsprong: 1-6. Dat gaven ze niet meer uit handen en het stopte bij 2-13", sipte coach Max Verkleij.

HITTE Er was vooraf geen hitteprotocol bekend bij Moorfielders. Anders had de wedstrijd bij meer dan 30 graden misschien wel op de tocht gestaan. 

,,Onze coach had zelf een hitteprotocol bedacht. Na elke inning zoveel mogelijk water drinken. Dan blijf je fris en fruitig en houd je de aandacht vast", aldus de jeugdige spelers Sven Wijgman (20) en de achttienjarige Jasper Wouters (foto 3).

Het honkbal duo voelt zich prima thuis bij Moorfielders. 

,,De opdracht is simpel met dit jeugdige team: handhaven in de tweede klasse en ervaring op doen. Maar het zal na deze grote nederlaag nog een klus worden", ging Wijgman verder. 

,,De P/D-wedstrijden bieden wellicht nog een kans. De onderste vier in onze klasse gaan uitmaken wie degradeert. Daarin neemt elk team zijn punten mee. De achterstand op Caribe is zes punten met twee wedstrijden minder gespeeld. Het zal een helse klus worden", vulde Wouters aan. 

Of de P/D wedstrijden in drie enkelvoudige of dubbele ontmoetingen worden beslist is onduidelijk.  ,.De landelijke bond (KNBSB) laat dit in het midden", aldus coach/aanvoerder Max Verkleij. 

De honkballers  dragen Verkleij op handen. ,,Hij overziet het spelletje goed. Elke training of wedstrijd geeft hij ons tips om weer een stukje beter te worden." 

Sven Wijgman speelde eerst bij Blue Socks in Veenendaal. ,,Dat kwam privé beter uit. Vorig seizoen ben ik overgestapt naar Moorfielders en nog geen moment spijt. 

Hij is ingehuurd als derdehonkman, catcher en/of slagman. ,,Wij hebben een kleine selectie dus moeten multifunctioneel zijn. Tegen Caribe door blessures maar negen spelers. Zij hadden voor elke positie meerdere spelers. Wat ik moet verbeteren? Het aangooien en meer klappen op slag."

POSITIEF Zijn collega Jasper Wouters lijkt de grapjas van het team. 

,,Ik zie veel van de zonnige zijde. Wat wel beter kan zijn de laatste inningen. Daarin gaat het nog te vaak mis. Ondanks onze lage positie op de ranglijst (hekkensluiter, red) gaat Moorfielders gaat zich handhaven", zegt hij gedecideerd.

,,Of ik als catcher weleens bang ben. Nee, eigenlijk niet. Ik weet hoe Stefan Kuipers gooit en speel daarop in. Aan slag ben ik banger omdat de pitcher van de tegenstander soms varieert", gaat Wijgman verder.

Pitcher Kuipers speelde overigens deze keer geen sterke wedstrijd. ,,Meer wijdballen dan normaal. Juist in deze wedstrijd tegen een directe concurrent niet handig", meende coach Verkleij. 

Voordat de wedstrijd om 14.00 uur begint hebben beide ploegen er een vijfenveertig minuten durende warming-up opzitten. 

,,We delen het veld en dat gaat in de honkbalwereld prima", aldus Wouters. 

Catcher Sven Wijgman heeft het gelijk al lastig. De ballen glippen uit zijn handen of de aangooi komt niet aan. ,,Het was de eerste keer als catcher wat wennen, later ging het beter. De eerste inning was ik de bal even kwijt waardoor je de slagploeg niet 'out' kunt gooien", besluit hij. 

,,In onze ploeg waarin op honk 2 Berend Wognum zijn debuut maakte hadden Sven en Jasper pech dat een bal van hen tegen het hek door de Groningse verdediging werd gevangen", eindigde coach Max Verkleij. 

Moorfielders gaat zondag op bezoek bij het Leusdense Red Caps. Een ploeg die op de tweede plaats staat. De thuiswedstrijd werd met 1-8 verloren. De aanvang in Leusden is 14.30 uur. 
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie