Een snelle estafette vormde de basis voor een uitstekende teamprestatie van de meisjes C-junioren van Climax.
Een snelle estafette vormde de basis voor een uitstekende teamprestatie van de meisjes C-junioren van Climax. Climax

Climax juniorenteam tweede van Nederland

23 juni 2019 om 20:36 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 22 juni zetten de atletes van het meisjes juniorenteam van Climax een geweldige prestatie neer door een tweede klassering te behalen in de derde en laatste competitiewedstrijd van het seizoen. In Nijmegen wonnen de C-junioren met overmacht de wedstrijd in de regionale poule en landelijk was van de 180 deelnemende verenigingen alleen het team van PAC Rotterdam beter. Winst was er op de onderdelen 4x80 meter estafette, 300 meter horden, 800 meter en kogelstoten. Ondanks de fantastische resultaten in deze derde wedstrijd loopt het Climax team de landelijke finale net mis vanwege diverse ziektes, blessures en valpartijen in de eerste twee wedstrijden van dit seizoen.

De C-junioren Céline van Heerikhuize, Jisze Diemer, Dorine van Leeuwen, Evelyn Navarro, Anouk van Starrenburg en Maureen van Veldhuisen vormen met z’n zessen een hecht team. De competitie begon met de 4x80 meter estafette, waar de winst overduidelijk naar Climax ging in een snelle tijd van 41,19 seconden. Bij het hoogspringen sprong Dorine van Leeuwen over 1,55 meter: goed voor een tweede plaats. Bij het kogelstoten stootte zij de kogel vervolgens naar een eerste plaats met 10,75 meter. Bij het verspringen zetten Dorine een afstand van 4,91 meter neer, waarmee zij als derde eindigde, voor Maureen die met 4,51 meter ook een mooie afstand wist neer te zetten. Anouk van Starrenburg presteerde erg goed door haar speer naar een derde afstand te werpen van 27,58 meter. Bij de loopnummers liep Céline van Heerikhuize indrukwekkend naar een eerste plaats bij de 800 meter in 2.16 minuten. De beste landelijke jaarprestatie staat op haar naam. Jisze Diemer maakte indruk door de 300 meter horden te winnen in 48,58 seconden: de 10 jaarprestatie op de nationale ranglijst. Evelyn Navarro zette achter Jisze een vierde tijd neer in 50,74 seconden. Op de 80 meter sprint waren er tweede en derde plaatsen voor Céline (10,75 seconden) en Evelyn (10,85 seconden).

De andere juniorenteams van Climax dingen landelijk niet mee om de topklasseringen, maar lieten individueel mooie prestaties zien. Bij de meisjes junioren D won Lisa Navarro de 60 meter sprint in een tijd van 8,81 seconden. Bij de jongens junioren D wist Niels van Rheenen het hoogspringen te winnen met een hoogte van 1,50 meter.

Climax C-juniorenteam
Jisze Diemer wint de 300 meter horden voor Evelyn Navarro
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie