DJ's maken live-uitzending voor Radio1224 in het Veronica-museum
DJ's maken live-uitzending voor Radio1224 in het Veronica-museum Radio1224

Radio1224 vanuit Veronica-studio

23 juni 2019 om 22:31 lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 22 juni waren de diskjockeys van Radio1224 te gast in de herbouwde Veronica-studio in het 192-museum in Nijkerk. Een unieke plek om radioprogramma's te maken en uit te zenden. Daartoe werd een verbinding opgezet naar de middengolfzender in Lunteren en zo was op 245 meter / 1224 kHz weer jingles en muziek te horen als vanouds,

DJ Cees: "Dit was een geweldige kans om vanaf "gewijde grond" onze luisteraars met gezellige muziek en een stukje sfeer van weleer blij te maken. Fantastisch om in in deze inspirerende omgeving radio te mogen maken!"

Een aantal diskjockeys ontmoette elkaar voor het eerst in Nijkerk, De vrijwilligers die Radio1224 24 uur per dag, 7 dagen per week, in de lucht houden, maken hun programma's nameloijk thuis. Met behulp van internet-techniek is een radiostation van programma's voorzien veel eenvoudiger dan in de jaren zestig en zeventig, toen soms onder moeilijke omstandigheden programmabanden naar het zendschip van Veronica op de Noordzee gebracht moesten worden.

Het 192-museum sluit overigens de deuren op 31 augustus aanstaande, 45 jaar nadat de een wetswijziging zeezender Veronica het zwijgen oplegde. Wie herinneringen wil ophalen, moet dus snel zijn. Radio1224 kreeg onlangs een vergunning voor onbepaalde tijd - daar kan nog lang naar geluisterd worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie