mbo Food studenten bij Food Unplugged
mbo Food studenten bij Food Unplugged Aeres MBO Ede

Succesvolle samenwerkingen Aeres MBO Ede opleiding Food en bedrijfsleven

25 juni 2019 om 16:10 lokaal Deel je nieuws

EDE – Aeres MBO Ede streeft ernaar om optimaal samen te werken met het bedrijfsleven binnen de opleiding Food en daar waren de afgelopen weken weer het bewijs van.

Projectweek Food
Ongeveer twee weken geleden werkten eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding Food een week lang aan een vraagstuk van een opdrachtgever. In dit geval Ziekenhuis Gelderse Vallei of Epos Kruiden & Specerijen. Zij gaven de studenten de mogelijkheid om op locatie onderzoek te doen naar de verschillende vraagstukken, zodat zij aan het eind van de week een goed advies konden presenteren. Niet alleen waren de opdrachtgevers razend enthousiast aan het eind van de week, ook de studenten vonden het een toffe ervaring: “Het was een intensieve, maar leuke projectweek. Het is leuk dat je uit de schoolbanken wordt getrokken en op locatie voor een opdrachtgever aan de slag mag. Je werkt ook echt naar een resultaat toe waar dat bedrijf wat aan heeft.”
De Food-studenten van Aeres MBO Ede hebben het zo goed gedaan dat de kans erin zit dat er vervolg projecten plaatsvinden binnen Ziekenhuis Gelderse Vallei en Epos Kruiden & Specerijen.

Food Unplugged
Daarnaast vond afgelopen vrijdag het foodfestival voor en door foodprofessionals plaats. Ook daar waren de Food-studenten van Aeres MBO Ede bij aanwezig. Een aantal studenten, die geselecteerd waren op basis van de mooiste groei die zij tot nu toe tijdens hun schoolcarrière hebben doorgemaakt, mochten bij verschillende workshops ondersteunen. Zo hebben studenten onder andere geholpen bij fermenteren, wijn destilleren en het maken van een vegan salade. Aan het eind van het evenement hebben de studenten ook geholpen bij het maken van de amuses voor het diner en het klaarmaken en uitdelen van de goodiebags. In de tussentijd was er ruimte voor de studenten om zelf deel te nemen aan verschillende workshops of een gesprek aan te gaan met de verschillende foodprofessionals. Het doel voor de studenten: zelf een mooie bijdrage leveren en veel inspiratie op doen. De studenten hebben er enorm veel van geleerd, maar vooral genoten van de mooie dag.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie