Afbeelding
Ted Walker

Vliegerfeest keert terug op Heideweek-agenda

3 juli 2019 om 06:30 lokaal

EDE Na een jaar afwezigheid is er tijdens de komende editie van de Heideweek weer een Vliegerfeest. Dat meldt de stichting Heideweek. 

Het vliegerfeest op de heide is al tientallen jaren een traditie tijdens de Heideweek. Honderden mensen kwamen jaarlijks af op het evenement. Maar vorig jaar kon het evenement voor het eerst niet doorgaan omdat het Rijksvastgoedbedrijf stelde dat er een vergunning nodig was. Die vergunning moest gepaard gaan met een rapport in het kader van de Wet Natura 2000. Burgemeester Verhulst spande zich vorig jaar nog in om één en ander vlot te trekken, maar tevergeefs.

Dit jaar is het Vliegerfeest op een andere locatie, waardoor toestemming van het Rijksvastgoedbedrijf niet meer nodig is. Die toestemming zou er ook dit jaar niet zijn gekomen. Als alternatieve locatie kiest de Heideweek nu de weilanden rond en achter de schaapskooi. De stichting is dit jaar ook zelf verantwoordelijk voor het evenement. 

Heideweek-voorzitter Gilbert Meurs is blij met de samenwerking tussen de Heideweek en de gemeente: ,,Dit jaar zal het Vliegerfeest, mede dankzij de inzet van burgemeester René Verhulst, weer plaatsvinden’’, zegt hij. Ook is er dit jaar een nieuwe voorzitter van de Vliegerfeestcommissie: John Hamstra. ,,Ook dit jaar zetten we in op een gezellig gezinsevent waarbij Vliegerteam Events zorg zal dragen voor speciale vliegers en een workshop. Je kunt bij hen ook een vlieger kopen.’’

Hamstra, in het dagelijkse leven militair bij de Koninklijke Luchtmacht, vond het erg leuk om dit evenement met beide handen aan te pakken. ,,Ieder jaar stond ik tijdens de Heideweek in dubio om het bestuur een mail te sturen en mezelf aan te bieden als vrijwilliger. Een paar maanden geleden was ik met een aantal Heideweeksponsors in gesprek en mijn passie voor organiseren kwam ook ter sprake. Ik kreeg de tip om contact op te nemen met Gilbert Meurs. De stichting zou dit jaar het Vliegerfeest zelf gaan organiseren en ze zochten nog een voorzitter. Zo is het begonnen.” 

De commissie is nog op zoek naar vrijwilligers, vertelt de nieuwe voorzitter. ,,Er is grote behoefte aan toezichthouders. We hebben dit jaar een kleiner gebied tot onze beschikking, we mogen niet op het Defensieterrein komen. Daar moeten we dus goed op toezien. Naast deze toezichthouders hebben we nog parkeerwachters, ehbo'ers en verkeersregelaars nodig. Een gedeelte daarvan kunnen we inhuren, maar we hebben toch nog best wat vrijwilligers nodig.” Geintresseerden kunnen zich melden door te mailen naar info@heideweek.nl.   

Het Vliegerfeest 2019 staat gepland voor zondag 25 augustus tussen 12.00 en 17.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie