Afbeelding
Marceline Hardeman

VR Starters Column

27 juni 2019 om 15:06 Advertorial_1

Vol energie schrijf ik deze column. Op woensdag 5 juni organiseerden we samen met de gemeente Ede, Interpolis en Startersdagen.com de Startersdag Ede en omstreken. Het was een ontzettend leuke avond vol enthousiaste standhouders en bezoekers. Ik neem je in mijn column graag mee terug naar deze avond vol kennisdelen, netwerken en inspiratie.

Startersdag Ede en omstreken
De opening van de avond is mij erg bijgebleven. Willemien Vreugdenhil, wethouder economie en werkgelegenheid gemeente Ede, en Rob den Hollander, directeur Bedrijven Rabobank Vallei en Rijn, gaven aan dat samenwerken essentieel is voor (startende) ondernemers. 'Je hoeft het niet alleen te doen. Profiteer van het feit dat andere ondernemers al zoveel keer het wiel voor je hebben uitgevonden.' Dit kwam ook duidelijk naar voren tijdens de 'Toets de haalbaarheidssessies' waar Rob en ik samen met een aantal lokale specialisten in de jury zaten. Hier mochten beginnende ondernemers hun plannen laten toetsen. De jury gaf tips en adviezen aan deze starters. Doordat een ander jouw plannen vanuit een ander oogpunt en andere expertise bekijkt kan de feedback heel waardevol zijn. Leuk ook dat andere deelnemers spontaan hun netwerk aanboden bij het horen van de plannen van hun medetoetsers. Hier bleek wel de waarde van netwerken en toetsen. Ook Peter Pors sloot hier in zijn presentatie als Keynote speaker mooi op aan. Zoals hij zelf zegt: 'Ondernemen is kennen en gekend worden, mensen verbinden en ervaring en kennis delen. Zo kom je ook zelf op de beste ideeën!'. Heel stoer dat hij zijn geleerde lessen durfde te noemen, zodat wij daar allemaal van kunnen leren. Ik heb verder alleen maar boeiende gesprekken gehad, starters ontmoet die nog geen concreet plan hebben, maar wel concrete dromen. Ook heb ik starters ontmoet die al wel concrete plannen hebben. Ik hoop ze in de toekomst nog een keer te spreken en ze ook daadwerkelijk verder te kunnen helpen. Het is gaaf om andermans plannen en dromen te horen en daarin dan mee te mogen denken. Samen sparren over de toekomst is gewoon het leukste wat er is!

Eerste huis gesprek
Komende tijd staat er nog meer op de agenda. Misschien denk je er wel over om een huis te kopen. Een eerste huis kopen kan een uitdaging zijn. Veel startende ondernemers verwachten niet dat ze een hypotheek voor een woning kunnen afsluiten. Toch is er meer mogelijk dan je misschien denkt. Ben je benieuwd wat er eventueel mogelijk is voor jouw specifieke situatie? Kom dan 1 juli langs voor een kosteloos oriënterend gesprek. Samen met een Financieel Adviseur kijk je naar jouw financiële situatie en het bedrag wat je maximaal wil en kan lenen. Je kunt je op www.rabovr.nl/eerstehuisgesprek aanmelden.

Startersvoordeel: speciaal voor starters
In je eerste jaar als ondernemer krijg je bij ons Startersvoordeel. Dat betekent dat je korting krijgt op je zakelijke rekening, transactiekosten en andere zakelijke betaalproducten. Zo start je nóg sterker.

Het VRStartersteam staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Je kunt ons bellen op telefoonnummer (0318) 660 664 of stuur een e-mail naar vrstartersteam.vr@rabobank.nl. Want voor elk goed plan vinden wij de weg!

Marceline Hardeman
Rabobank Vallei en Rijn

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie