PR ZVV Ede

ZVV Ede kan Oranje O19 niet verslaan

1 juli 2019 om 08:59 Sport

EDE ZVV Ede wist de eervolle uitnodiging te oefenen tegen het nationale zaalvoetbalteam O19 niet in winst om te zetten. Uiteindelijk werd een 4-7 nederlaag geleden op de KNVB-campus in Zeist.

De Zeister bondscoach Hjamer Hoekema bereid O19 voor op het EK-zaalvoetbal dat in september in Riga (Letland) wordt gehouden"

,,Mooi dat in de Zeister bossen men weet dat ZVV Ede attractief en goed zaalvoetbal speelt", opent ZVV Ede bestuurslid Henry Snetselaar.

De Edenaren namen een 1-0 voor sprong via Rob van Eem.

,,Hij bekroonde een goed lopende aanval met een verwoestende uithaal."

In de slotfase van de eerste helft moest ZVV Ede nog twee doelpunten toestaan. Met een 1-2 achterstand werd de kleedkamer opgezocht.

GOEDE START De ploeg van coach Anouar Tighadouini kwam goed de kleedkamer uit.

,,Twee nieuwelingen speelden de hoofdrol bij de 2-2. Een heerlijke actie van Illias Joubid werd door Salim Doumaz bij de tweede paal afgerond", glunderde Snetselaar na.

Het werd nog mooier toen Illias Joubid de 3-2 voorsprong op het scorebord zette.

In het laatste kwartier zette het nationaal team O19 aan. Bij de Edenaren was de vermoeidheid zichtbaar in een op hoog tempo gespeelde wedstrijd.

,,In drie minuten stond het 4-4. De druk werd opgevoerd en de 4-5 was niet te vermijden. Onze ploeg probeerde de gelijkmaker te forceren. Dat werd genadeloos afgestraft naar 4-7."

ZVV Ede dat nog zonder vaste krachten als Mitchell Snetselaar, Joost van Dam en Youssef el Hammouchi aantrad, keek toch tevreden terug op deze leuke oefenwedstrijd.

,,Natuurlijk is er richting competitie begin (13 september, red) nog werk aan de winkel. Mar wat we vandaag in Zeist hebben laten zien stemt hoopvol", sloot Henry Snetselaar af.