Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Hans Blomvliet

Dertien nieuwe woningen aan Parkweg

2 juli 2019 om 16:53 lokaal

EDE De gemeente geeft toestemming om dertien woningen te bouwen op het perceel van het adres Parkweg 115, in de buurt van de Anton Mauvestraat. Het gaat in het plan om zeven grondgebonden woningen en zes appartementen.

Dit paste niet in het geldende bestemmingsplan. Momenteel bevindt zich op deze plek een oud bedrijfspand, dat gesloopt zal worden.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen in de periode van woensdag 2 mei tot en met donderdag 12 juni en gedurende deze periode is er één zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan ontvangen. ,,Die is vervolgens ingetrokken. Daarmee maakt deze geen onderdeel meer uit van de bestemmingsplanprocedure", aldus wethouder Peter de Pater.

Hij vervolgt: ,,Het woningaanbod wordt hier leuk en levendig. Er zijn daar ook al veel gevels opgeknapt. Het is een voorbeeld van goede urbanisatie, vlakbij een verkeersknooppunt met het treinstation. Na 28 jaar passiviteit gebeurt er nu van alles. Er heerst een goede vibe. Dat had dit gebied wel nodig."

Hij wijst er ook op dat in de Parkweg na de zomer het wegdek open gemaakt wordt voor rioleringswerkzaamheden. ,,Maar het acceptatievermogen is groot van de bewoners en horecaondernemers, omdat ze blij zijn dat er iets gebeurt."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie