Onder meer op de Selterskampweg rijdt teveel sluipverkeer; het gaat hier om drieduizend auto's per dag.
Onder meer op de Selterskampweg rijdt teveel sluipverkeer; het gaat hier om drieduizend auto's per dag. Google Maps

Maatregelen tegen sluipverkeer oostzijde Bennekom

2 juli 2019 om 17:27 lokaal

BENNEKOM De gemeente Ede wil verkeersremmende maatregelen nemen in de Vossenweg, Selterskampweg en de Prins Bernhardlaan, zodat doorgaand sluipverkeer in Bennekom wordt ontmoedigd om voor deze route te kiezen.

Eind 2017 besloot de gemeenteraad unaniem om in overleg met bewoners van Bennekom Oost en de Dorpsraad een maatregelenpakket op te stellen om sluipverkeer door Bennekom te ontmoedigen. Om de problematiek in kaart te brengen, vond er in de zomer van 2018 een snelheids- en kentekenonderzoek plaats. ,,Je ziet dat er met name op de Selterskampweg teveel auto's rijden, zo'n drieduizend per dag. Bovendien rijden ze veel te snel. In combinatie met de structuur van de weg, zorgt dit voor wrevel bij veel bewoners. Want je hebt de pech dat er geen oostelijke rondweg om het dorp ligt. Daarom kiezen veel sluipers (tussen Heelsum/Renkum en Ede) toch voor die route en die wil je daar niet hebben. Je wilt eigenlijk dat ze over de Dreeslaan rijden", licht wethouder Peter de Pater toe.

De concrete maatregelen zijn extra drempels, in combinatie met parkeervakken en markeringen om het gedrag van automobilisten positief te beïnvloeden. Hiervoor is een bedrag beschikbaar van 220.000 euro, waar de gemeenteraad nog akkoord voor moet geven. De wethouder zegt dat hij er wel vertrouwen in heeft dat dit effect sorteert en hoopt dat er dertig procent minder auto's zullen gaan rijden.

Hij zal er extra op te letten dat de maatregelen niet tot gevolg hebben dat het verkeer hierdoor andere wegen in wordt gedreven, zodat daar problemen ontstaan met teveel verkeer. ,,In 2021 komt er een evaluatie. Als er dan geen significante verbetering is, dan gaan we de discussie met alle Bennekommers opschalen naar een ander niveau." De Pater wijst in dit verband ook op de integrale verkeersvisie die in 2021 zal verschijnen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie