Kinderen bezig met hun creatie
Kinderen bezig met hun creatie T. Groenendijk

Straatdag Bovenbuurtweg Noord Ede Kinderen en milieu

2 juli 2019 om 17:20 lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 29 juni jl. heeft er in het kader van Ede Doet, aan de Bovenbuurtweg Noord in Ede een straatdag plaatsgevonden waarbij de doelstelling was om kinderen uit de wijk milieubewuster te maken.
De kinderen hebben al wandelend over een gedeelte van de Bovenbuurtweg zwerfafval als plastic, papier en blikjes verzameld. Bovendien hebben ze bloembakken beschilderd welke naast het fietspad zijn geplaatst en waarin een mast geplaatst is met een slowie pop om de verkeerssnelheid te drukken. Deze bloembakken zijn voorzien van plantgoed.
Ook hebben de kinderen in samenspraak met de wijkbeheerder van Ede zuid een eigen bloemperk gekregen wat door de kinderen zelf onderhouden gaat worden.
Naast de nodige limonade, was er als extra verrassing voor jong en oud een ijscowagen geregeld.
Door deze samenwerking is niet alleen de wijk mooier en schoner geworden, maar zijn ook de kinderen milieu bewuster geworden. De mensen in de wijk zijn in de samen doen modus gekomen en de veiligheid op straat is toegenomen. Al met al een geslaagde dag.
Het initiatief van de gemeente Ede om de Ede doet checks te verstrekken is een goede doelstelling, echter kan een initiatief niet slagen zonder hulp van sponsoren.
Wij willen graag bedanken:
    • Jumbo supermarkt Stadspoort Ede (lunchpakketjes voor de kinderen);
    • Reklet Ede (alu pijpen voor in de bloembakken);
    • Wien ijs voor prijs reductie op het ijs;
    • Beheerders Ede zuid gemeente Ede, Rinus Boortman, Wim Appelman en natuurlijk de buurtcoach Hendrik-Jan Karenbeld voor het mee denken en beschikbaarstellen van materialen, etc.;
    • Ouders van de Bovenbuurtweg voor het beschikbaar stellen van limonade en overige versnaperingen;
    • Voor een ieder die wij vergeten zijn te benoemen.
 

Het verzamelde zwerfvuil hoort in de container!
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie