Afbeelding
Ted Walker

Vijftig parachutisten oefenen 'Orange Bull' vanuit Hercules

2 juli 2019 om 20:10 lokaal

EDE Van één tot en met vijf juli vindt de oefening Orange Bull plaats waarbij een C130 Hercules, drie vluchten per dag maakt. Hoewel er primair vanaf vliegbasis Eindhoven wordt gevlogen, zullen ook de locaties Woensdrecht, de Regte Heide, Deelen, de Ginkelse Heide, Artillerie Schietkamp (ASK) in 't Harde en Twente Airport worden aangedaan. 

Op de Ginkelse Heide vond dinsdagavond de eerst dropping plaats. Zo'n vijftig parachutisten oefenden de 'Static Line'. Later in de week zullen er meer parachutisten boven de Heide worden gedropt. Zo zullen woensdagochtend 100 parachutisten een sprong oefenen. Voor deze dropping zal de Hercules meermalen laag overvliegen. 

SAMENWERKING Er wordt samengewerkt met collega's van de 11 Luchtmobiele Brigade en de Defensie Para School, het Korps Mariniers en het Korps Commando Troepen. Zij hebben veelal dezelfde trainingsdoelstelling en leveren de noodzakelijke ondersteuning waardoor de oefening gezamenlijk wordt uitgevoerd. 

LAAG VLIEGEN  Het gebied tussen Eindhoven, ASK in 't Harde en Twente Airport is een laagvlieggebied tijdens Orange Bull. Gedurende deze oefening mogen de piloten tot een hoogte van 300ft (100 meter) vliegen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Ted Walker
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie