Afbeelding
Roos Koole
Bureau Spotlight

'Kopzorgen' (2): podcast over ggz in Ede

3 juli 2019 om 09:03 lokaal

EDE 'Kopzorgen' is de titel van een korte podcastserie over de geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Ede. 'Kopzorgen' wordt gemaakt door studenten journalistiek Sanne Germans en Rozemarijn van der Stelt. Zij doen dit voor Bureau Spotlight, een nieuwe redactie voor onderzoeksjournalistiek in de Foodvalley. Beluister hier de tweede podcast over de eerste stap in het zoeken van ggz-hulp: de huisarts en praktijkondersteuner. Verder vertelt oud-militair Mark zijn verhaal, hij werd onder meer behandeld voor een angststoornis.

In de eerste podcast werd uitleg gegeven over hoe de ggz werkt en komen Trouw-journalist Rianne Oosterom en de Edese psycholoog Monique Harskamp aan het woord. 

Op bureauspotlight.nl zijn naast deze twee podcasts ook enkele verhalen te vinden over de ggz in Ede. Verder staan er op deze site publicaties over andere onderzoeken van Bureau Spotlight. 

OPROEP Freelancers met een onderzoeksidee kunnen zich melden via bureau@bureauspotlight.nl. Ook lezers die interessante tips hebben of die kennis willen delen, kunnen naar dit adres mailen.

Bureau Spotlight is een samenwerking van BDUmedia, Omroep Ede en de School voor Journalistiek van de CHE in Ede. Het onderzoeksplatform is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie