Van links naar rechts: Cathy van de Ruit, Ariejanne Timmermans en Bert de Zeeuw
Van links naar rechts: Cathy van de Ruit, Ariejanne Timmermans en Bert de Zeeuw Ariejanne Timmermans

People behind the mirror beste leerbedrijf van Gelderland

2 juli 2019 om 17:00 lokaal

People behind the mirror uit Ede is het beste leerbedrijf voor MBO-studenten van de provincie Gelderland in de sector Voeding, groen, gastvrijheid en winkelambacht. Cathy van de Ruit-Verkerk, werkzaam als salonmanager bij datzelfde bedrijf wint de verkiezing 'de beste praktijkopleider' in deze sector en provincie.

MBO-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB-erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn het schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijkr bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

People behind the mirror leidt al 31 jaar mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Bert de Zeeuw is blij verrast met de prijs: "Wij vinden het belangrijk dat studenten gelijk de vertaalslag kunnen maken van school naar praktijk. Studenten binnen je bedrijf zijn superbelangrijk omdat ze vaak een verfrissende kijk hebben op het huidige bedrijfsleven en dat samen met onze deskundigheid kunnen we samen aan de toekomst werken". Cathy van de Ruit die al sinds 1993 bij deze salon werkt, had het niet verwacht. "Opleiden is iets wat er bij ons gewoon bij hoort. Studenten versterken ons bedrijf, ze houden je scherp".

Verschillende mensen uit het onderwijs en de stagiaires roemen People behind the mirror omdat Bert, Cathy en het hele team, de studenten te weten te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en om het kappersvak tot in de finesses te leren. Er worden veel trainingen gegeven en er wordt veel tijd en energie gestoken om de student de opdrachten voor school goed te laten uitvoeren.

Uit de ruim 1600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider geselecteerd. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor 250.000 leerbedrijven en ruim 300.000 paktijkopleiders voor MBO-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd voor hun rekening.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie