Matthias Havinga
Matthias Havinga Berend van Steenbeek

Orgelconcert Matthias Havinga

4 juli 2019 om 11:09 lokaal Deel je nieuws

Ede - Op woensdag 17 juli geeft organist Matthias Havinga het derde zomeravondconcert op het orgel in de Oude Kerk te Ede.

Matthias Havinga is concertorganist en pianist. Hij studeerde summa cum laude af bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook zijn pianodiploma behaalde bij Marcel Baudet. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij kerkmuziek bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart.

Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen en concerteerde in talloze Europese landen en de VS. Zijn Cd’s werden door pers en publiek lovend ontvangen.

Matthias is hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam en organist-titulaire in de Ronde Lutherse Kerk, alsmede van het beroemde Vater/Müller-orgel de Oude Kerk te Amsterdam.

Hij is een veelgevraagd solist, continuospeler en pianobegeleider bij koren en orkesten.

Het programma is gevuld met werken van Vierne (eerste deel uit Symfonie nr. 2), Bach (o.a. de zes Schübler Coräle), Mendelssohn Bartholdy (Overture ‘Paulus’), Williams (Rhosymedre), Messiaen (Transports de joie d'une âme devant la gloire du Christ qui es le sienne), alsmede een eigen werk (Loss).

De aanvang van het concert is 20.00 uur. Toegangskaarten tevens programma: 8,00 Euro. Voor gezinnen is er reductie.

Bezoekers kunnen gratis parkeren achter gebouw Rehoboth, Driehoek 11.

Organisatie: Comité Orgelconcerten Ede.

Verdere informatie: www.orgelshervormdede.nl  of op facebook: ‘Comité Orgelconcerten Ede’.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie