Afbeelding
BDUmedia

Jan Th. Tooroplaan maand dicht voor werkzaamheden

4 juli 2019 om 16:13 lokaal

EDE De Jan Th. Tooroplaan in Ede is van 15 juli tot en met 16 augustus afgesloten voor werkzaamheden. Op de kruispunten met de Oude Kerkweg en met de Diedenweg wordt in het midden van de rijbaan een middengeleider aangelegd. Hierdoor kunnen fietsers en voetgangers de weg veilig in twee stappen oversteken. Verder worden de bestaande fietspaden aangepast.

De werkzaamheden aan de hoofdrijbaan worden voornamelijk uitgevoerd tijdens de zomervakantie. Hierdoor is de overlast voor schoolgaande kinderen het kleinst. Op maandag 15 juli starten de werkzaamheden. De werkzaamheden aan de hoofdrijbaan zijn op vrijdag 23 augustus klaar. Van 15 juli tot en met 23 augustus worden tussen 07.00 en 17.00 uur verkeersregelaars ingezet. Na de zomervakantie worden de werkzaamheden aan de fiets- en voetpaden doorgezet. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting eind september, begin oktober klaar.

BEREIKBAARHEID In de periode van 15 juli tot en met 16 augustus wordt de rijbaan volledig afgesloten voor het verkeer. Tijdens de werkzaamheden wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de Bennekomseweg - Zandlaan - Frans Halslaan - Willy Brandtlaan - Willem Dreeslaan. Deze route wordt met omleidingsborden aangegeven.

De buslijnen 84, 85 en 88 rijdend als gevolg van de werkzaamheden een andere route. Daardoor vervallen tijdelijk de bushaltes Bovenbuurtweg en Ziekenhuis Gelderse Vallei voor de lijnen 84 en 88 en de bushalte Bovenbuurtweg voor lijn 85.

FIETSPLAN De werkzaamheden aan de Jan. Th. Tooroplaan zijn onderdeel van het Fietsplan, dat in 2016 door de gemeenteraad is vastgesteld. Op www.edefietst.nl is er meer informatie over te vinden.

Kijk op www.edefietst.nl voor meer informatie.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie