Afbeelding
Freek Wolff

Hindernissen Kop van de Parkweg weg

7 juli 2019 om 12:43 lokaal

EDE ,,Op de Kop van de Parkweg ziet de gemeente Ede na een jarenlange impasse de kans om daar integraal iets te ontwikkelen." Woorden van wethouder Peter de Pater tijdens de
gemeenteraadsvergadering naar aanleiding van vragen van raadslid John Nijenhuis (D66). ,,Dat lukt daar zonder dat we de Leegstandswet nodig hebben," aldus De Pater.

Jan de Boer

Nijenhuis vroeg zich af of de gemeente Ede wel het uiterste doet om snel een oplossing te vinden voor de Kop van de Parkweg. Vooral de entree aan de zuidkant van het station is geen mooi visitekaartje van Ede, vindt hij. ,,Mensen komen hier Ede binnen en krijgen meteen het lelijkste stukje voorgeschoteld. Dat kan niet zo blijven. En het is al zo lang het geval. Wat gaat de wethouder doen om hier nu eindelijk schot in de zaak te krijgen. Sommige panden staan al erg lang leeg en geven een verpauperde uitstraling."

Vijf jaar geleden toen John Nijenhuis raadslid werd in Ede kreeg hij ook al te horen 'rustig maar, het komt goed'. Hij wilde een keiharde toezegging hebben wanneer het gebied na meer dan dertig jaar eindelijk eens helemaal is opgeknapt. ,,Als wethouder heb ik nu een jaar lang zicht op de interne bewegingen," antwoordde De Pater.

,,We kunnen nu met één grote partij wel ondernemen. Er zitten geen tegenstrijdige belangen meer in het gebied. Dat is opgeschoond. We kunnen door met de snelheid die we wensen. Er zijn geen hindernissen meer." Een keiharde toezegging deed De Pater niet. ,,Ik kan niet van tevoren het succes van het sluiten van een contract met de marktpartij garanderen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie