Afbeelding
Ted Walker

Moorfielders stunt tegen koploper Quick Amersfoort

7 juli 2019 om 20:02 Sport

EDE De honkballers van Moorfielders zorgden zondagmiddag op eigen veld voor een geweldige stunt. Koploper Quick Amersfoort 2 werd met 6-5 verslagen.

Eip Janssen

,,Dat was dik verdiend. Een goede pitcher (Stefan Kuipers, red.) is de kapstok voor een sterk verdedigend veld. En als je drie keer een perfect dubbel draait is de zege gewoon verdiend", opende coach Max Verkleij direct na afloop van de sensationele zege.

Het loopt dit seizoen bij de Edese honkballers zeker niet van een leien dakje. Maar na een wat aarzelend begin sloeg Moorfielders keihard toe. En mede debet daaraan was de uitblinkende pitcher Stefan Kuipers, in de rug gesteund door zijn catcher Nick Tuit.

TEAMWERK ,,Het samenspel is tussen pitcher en catcher is bij honkbal heel belangrijk. Ik krijg van de catcher tekens wat te doen en zelf geef ik met seintjes aan welke bal ik gooi", opent de dolgelukkige Stefan Kuipers.

De jonge 19-jarige ontwapenend eerlijke speler van Moorfielders had wel op deze zege gehoopt.

,,Natuurlijk anders hoef je niet te beginnen. Maar Quick Amersfoort 2 staat niet voor niets boven aan. Je weet van tevoren niet precies wat je mag verwachten. Maar ons veldspel, het slaan,  eigenlijk was deze middag alles goed", ging de tijdelijk als postbezorger werkzame Kuipers door. Hij gaat na de zomer account management studeren.

,,Hij zegt het zelf niet dan zeg ik het wel. Stefan heeft een perfecte wedstrijd gespeeld. Normaliter wissel ik hem na een 110 tot 120 worpen maar deze keer bleef hij staan. En terecht", oordeelde coach Verkleij.

Kuipers had niet onmiddellijk het honkbalvirus in zich.

,,Ik was elf jaar toen ik bij een schoololympiade kennis maakte met deze sport. Daan Homan (vanmiddag scheidsrechter, red.) en mijn huidige coach Max Verkleij maakten mij super enthousiast. Dit tot vreugde van mijn vader en nu grootste supporter. Hij zag mij liever niet voetballen", grapte Stefan Kuipers.

De pitcher maakt nu zo'n vijf seizoenen deel uit van de hoofdmacht bij Moorfielders.

,,Het is een hecht jong team. Het mooie is dat ik eerder een winter een juniorenteam trainde, samen met Maarten Buijs. Berend Wognum en Ron van Gesink, vanmiddag bij het team, zaten daar ook in. Net zoals Maarten Buijs en dus Max Verkleij mij de eerste beginselen van honkbal bijbrachten."

GOEDE WORPEN De pitcher had het in de eerste inning lastig en zijn ploeg kwam door veldfouten op een 0-1 achterstand.

,,Waarom ik pitcher ben geworden? Omdat ik als catcher die harde kanonskogels liever niet ontvang. Misschien ook wel te bang. Ik gooi liever zelf heel hard."

Kuipers, die ervan overtuigd is dat zijn ploeg zich in de tweede klasse via P/D-wedstrijden gaat handhaven staat ook aan slag zijn mannetje. De thuisclub komt op een 2-1 voorsprong.

,,We staan voor het eerst deze competitie voor", roept het publiek uitgelaten.

Moorfielders slaat in de vijfde inning ongenaakbaar toe.

,,Door goed slagwerk ging de stand van 2-2 naar 5-2. Die gasten probeerden soms wat honken te stelen, maar ook dat werd door mijn medespelers goed verijdeld", ging de uitblinker verder.

Na zeven inningen was de stand door wat sprokkelwerk aan Amersfoortse zijde 5-4. In de achtste inning werd het 6-4 en drie keer een dubbelspel betekende dat de winst bijna binnen was.

,,Ik wist nog een Amersfoorter die het derde honk wilde stelen uit te werpen. In de laatste slagbeurt gaven we met twee uit nog een punt weg. Arvid Das was daarna beslissend door tegen het hek hangend een bal te vangen. Einde wedstrijd en twee punten in de tas", glunderden Kuipers en Verkleij van oor tot oor.

HANDHAVEN De tweede klasse ervaart Stefan Kuipers, mede door de kleine selectie als heel zwaar.

,,Buitenstaanders denken misschien dat wij te groot zijn voor een servet (derde divisie) en te klein voor een tafellaken (tweede divisie). Deze club is misschien klein qua leden maar groot in daden. Moorfielders heeft zeker op dit niveau bestaansrecht. Het is aan onze selectie dat na de zomerstop (eindigt 25 augustus, red.) waar te maken. Maar eerst woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen weer dit Quick Amersfoort 2, maar dan uit, goed afsluiten. Ze zullen ons niet onderschatten. Maar wij zijn er klaar voor. Dat zag je vanmiddag", besluit Stefan Kuipers gedecideerd.

De stand in de tweede divisie onderin is nu: 5. Robur '58 12-10, 6. Caribe 13-10, 7. Centrals 12- 8 en 8. Moorfielders 11- 4.

Deze vier ploegen lijken veroordeeld tot de onderlinge P/D-wedstrijden. Een ploeg degradeert. In de P/D-poule worden de huidige competitie punten behouden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie