Afbeelding
Sportservice-ede

Plan Open Sportpark de Peppel weer een stap verder

8 juli 2019 om 10:26 lokaal

EDE Wethouder Peter de Pater nam dinsdagavond 2 juli bij Wielervereniging Ede de visie voor Open Sportpark de Peppel in ontvangst. De visie is tot stand gekomen in overleg met gebruikers en omwonenden van het sportpark.

Met het Open Sportpark wil de gemeente meer samenwerking tussen de 'bewoners' van het sportpark tot stand te brengen, meer mensen naar het sportpark trekken en in beweging krijgen. De provincie Gelderland en gemeente Ede hebben hier geld voor vrijgemaakt. Het proces is begeleid door Bureau Sport en Ruimte.

ONDERLINGE SAMENWERKING In de visie staat een aantal zaken die in de komende tijd verder worden uitgewerkt. Bijvoorbeeld het verbeteren van de onderlinge samenwerking, onder meer op het gebied van profilering, communicatie en programmering en het creëren van een veilige infrastructuur en route.

SPORTPARKCOACH Ook het toevoegen van een openbaar sportveld, Urban Sports en invulling geven aan de wens voor een Athletic Nature Track in combinatie met het versterken van de entree tot het Sportpark en de zichtbaarheid zijn belangrijke punten. Daarnaast wordt een sportparkcoach geworven voor het begeleiden van de uitvoering van het plan.

PLANNEN ,,De komende maanden gaan we de visie uitwerken in concrete plannen. Dat doen we samen met de gebruikers van het sportpark en de omwonenden. We willen deze plannen eind van het jaar gereed hebben", aldus de gemeente.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie