Openingstijden Spreekuur
Openingstijden Spreekuur Jan

Inloopspreekuur ook in de zomer bereikbaar

13 juli 2019 om 18:46 lokaal Deel je nieuws

Het inloopspreekuur aan de Posthoornstraat in Ede is wekelijks op dinsdag en donderdagmorgen geopend. Dat geldt ook de komende vakantieperiode. De vrijwilligers weten het zo te organiseren dat ook in juli en augustus het spreekuur bereikbaar is.

Het team vrijwilligers begon met hulp bij kwijtscheldingen aanvragen, minimaregelingen van de gemeente Ede aanvragen en dergelijke. Inmiddels is het spectrum van vragen veel breder. Contact met de energie maatschappij om een betalingsregeling over de eindafrekening te bespreken, voor een kind van de hulpvrager helpen om de studiefinancieringsaanvraag in te dienen, uitleg van een brief van de woningstichting en meer van dit soort vragen, ze komen allemaal langs. In het periodieke teamoverleg concludeert men: ‘we voorzien in een behoefte als we wekelijks 6 tot 10 vragen te behandelen hebben en we zien dat het soort vragen gemiddeld complexer wordt.’ Deze conclusie komt exact overeen met wat de nationale ombudsman deze week naar buiten bracht. In het persbericht van de ombudsman staat onder de titel: ‘De overheid moet eerlijker, begripvoller en simpeler.‘ staat onder andere:  Nederlanders geven hun relatie met de overheid een 6 en typeren deze als noodzakelijk, ingewikkeld en ver weg. Belangrijkste verbeterpunt voor de overheid in de toekomst is ‘versimpelen’: begrijpelijke taal en eenvoudige procedures, liefst via één loket.

…….   Mensen met een lage sociaal economische positie dreigen buiten de boot te vallen.””

Deze samenvatting herkent men bij het Inloopspreekuur -initiatief van het Diaconaal Platform van de kerken in Ede-. Het afgelopen half jaar is bij meer dan 200 vragen geholpen. De vrijwilligers doen het graag, ook de komende tijd! Elke burger, die hulp nodig heeft bij iets aanvragen, iets bij de overheid of een instantie regelen of een brief begrijpen, is van harte welkom. Dinsdag en donderdagmorgen tussen 10 en 12 uur staat de deur aan Posthoornstraat 8 open.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie