Keramiek en schilderijen in de Koepel in Lunteren.
Keramiek en schilderijen in de Koepel in Lunteren. Koepelcommissie

Geslaagde expositie opening 2D&3D

14 juli 2019 om 15:27 lokaal Deel je nieuws

Geslaagde expositie opening 2D&3D

 

LUNTEREN – Zaterdag 13 juli werd de tweede expositie van 2019 geopend bij de Koepel. Om 15.00 uur had zich een mooie groep mensen, onder het genot van een kopje koffie of thee, voor de Koepel verzameld in afwachting van de officiële opening van 2D&3D.

Marry Duim en Anneke de Meij waren in de week voorafgaand aan de opening enorm druk geweest met de inrichting van de expositie en dat werd gezien. De Koepel is gevuld met schilderijen aan de muur en keramiek daaromheen. De exposanten hadden in het voorjaar al contact met elkaar gezocht en zo met z’n tweetjes een mooie expositie samengesteld.

 

Schilderij van het Luntersche Buurtbosch

Marry Duim is Lunterse en Anneke de Meij komt uit Amstelveen. Tijdens de eerste ontmoeting van de dames was Anneke de Meij zo enthousiast over het Luntersche Buurtbosch dat zij direct een nieuw schilderij met het bos als onderwerp heeft gemaakt. Dit schilderij is onderdeel van de expositie.

Al met al was het een gezellig komen en gaan van geïnteresseerden en bekenden van beide exposanten én Blueberry Blossom. Deze achtkoppige regionale band kwam bluegrass muziek spelen en zij vielen zo in de smaak dat zij een enthousiast publiek vonden in de expositiebezoekers.

 

De expositie bezoeken

De expositie is dagelijks, m.u.v. maandag tussen 13.00 en 17.00 uur te bezoeken in de Koepel in het Luntersche Buurtbosch. De entree voor een bezoek aan de Koepel is 2 euro per persoon. Naast de expositie 2D&3D is er een permanente tentoonstelling op de derde omloop te zien. Deze heet ‘Hoog van de toren’ en laat interactief zien hoe het leven in vroeger dagen op en rond de Goudsberg was. Het hoogtepunt van uw bezoek aan de Koepel is het uitzicht op de hoogste omloop. Van hieruit kunt u wijds uitkijken over de omgeving.

 

Jazzconcert

Het eerstvolgende evenement bij de Koepel is op zondag 15 september. Dan vindt het jaarlijkse Jazzconcert plaats op de eerste omloop in de Koepel. Er kunnen maar 40 mensen bij dit concert zijn dus snel kaarten kopen is een aanrader. Dat kan op www.buurtbosch.nl. Hier vindt u nog veel meer informatie over de Koepel en het Luntersche Buurtbosch.

 

 

Blueberry Blossom speelde bluegrass muziek en vonden goed gehoor.
Publiek op het plein voor de Koepel
Koepelbeheerder Gert Jan Van Doorn interviewt de twee exposanten. Links van Gert Jan staat Anneke de Meij en rechts Marry Duim.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie