Afbeelding
Lezersdeal.nl

Lezersdeal: flinke korting op wijnpakket

15 juli 2019 om 13:32 Nieuws

EDE Een wijngaard op een geluidswal boven een parkeergarage. Je moet er maar opkomen. Initiatiefnemer Gerben Kuipers deed het in 2009 naast Pathé bioscoop aan de A12 in Ede. Met succes. Wijngaard Zuid-Veluwe levert druifsoorten voor drie verrukkelijke streekwijnen: de karakteristieke Cabernet Blanc, Solaris en Cabernet Cortis.

Voor elk bedrijf geldt het spreekwoord: eerst zaaien, dan oogsten. Voor een wijngaard ook letterlijk. In 2017 kregen de sceptici van acht jaar eerder ongelijk: met de eerste oogst van Wijngaard Zuid-Veluwe, goed voor drieduizend flessen overheerlijke wijn. "Een wijngaard bovenop een parkeergarage langs een snelweg, het was een unieke kans", blikt de initiatiefnemer terug. "Op deze manier heeft de geluidswal meerdere functies. Bovendien zijn druiven gek op CO2.  Dat wil wel naast een snelweg. Daarnaast was Meteo Consult er heilig van overtuigd dat de klimaatverandering hier door zou zetten. Drie goede redenen dus om toen een wijngaard te beginnen." Door de bijzondere constructie  kunnen de wortels zelf niet veel grondwater opnemen. In de garage brengt een computergestuurde pomp het grondwater via slangen naar de 2.200 druivenranken, die drie druifsoorten voortbrengen, goed voor drie streekwijnen. Twee witte wijnen, de Solaris van een vroegrijpe witte druif, een Cabernet Blanc en een rode wijn, een Cabernet Cortis. Van de rode druif wordt ook een rosé gemaakt, dé zomerdrank bij uitstek.

De vroege oogst van 2018 ligt nu op de schappen. En wat voor een oogst. Goede wijn behoeft geen krans aldus beheerder Willem de Weijer. Toch komt Gerben Kuipers superlatieven tekort. "Door het warme weer en de vele zonuren is de Solaris bijvoorbeeld veel voller van smaak." Na het plukken vindt het productieproces van persen, gisten en alcohol maken plaats bij de coöperatie Hof van Twente in Bentelo. 

Een gerenommeerde naam in wijnland. Kwaliteitswijn schenken daar gaat het de mensen van Wijngaard Zuid-Veluwe om. "Daarom laten we onze wijnen ook nog in Duitsland keuren voor een extra kwaliteitslabel."

Reden genoeg voor rechtgeaarde wijnliefhebbers om een slokje te nemen en kennis te maken met de streekwijnen van Wijngaard Zuid-Veluwe. Een mooie bijvangst is dat zij daarmee een bijdrage leveren aan een duurzame en betere wereld. "Veel mensen drinken buitenlandse wijn. Dat moet over de hele wereld worden getransporteerd. Terwijl je dichtbij huis de lekkerste streekwijn kunt krijgen."

Maak kennis via Lezersdeal 
Kennismaken met de verschillende wijnen van Wijngaard Zuid-Veluwe kan op een voordelige manier via Lezersdeal. De wijngaard heeft zes pakketten samengesteld met zes, acht of twaalf flessen in verschillende aantallen en volumes. Want er zijn ook mensen die alleen van een wijntje willen genieten. Daarvoor zijn er speciaal flesjes van 0,375 liter. De pakketkorting bedraagt ongeveer 25%.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie