Kinderen vermaken zich op Valkse Dag
Kinderen vermaken zich op Valkse Dag Valkse Dag

Dit is er deze week te doen in Ede

17 juli 2019 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

18 juli 2019

Ede

Zelfverdedigingsles Kids 8-12 jaar
18:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen voor kinderen o.b.v. Systema. Een effectieve manier van verdedigen door gebruik van slimme principes, zonder agressie of kracht. Voor fysieke, mentale en verbale weerbaarheid. Altijd twee gratis proeflessen. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

19 juli 2019

Ede

Wees welkom
9:30 Bettekamp 99
Laatste Wees welkom van dit seizoen. Gezellig kletsen en contact leggen met een heerlijk kopje koffie of thee.

Stadsrondleiding
14:00 Molenstraat 45
De rondleiding start vanaf Cultura, Molenstraat 45, 6711 AW Ede. aanvang 14.00 uur. Toegangsprijs: volwassenen 5,00 euro p.p., kinderen 4,00 euro p.p.. De route voert langs gebouwen met hun eigen historie, de rijke collectie aan beelden. Oude stadsboerderijtjes en de trapakkers. De markante inwoners van Ede ontbreken niet in deze rondleiding. Uitleg wordt gegeven over het WWII mausoleum en over de geschiedenis van de oude kerk wordt het nodige verteld. De moderne architectuur wordt zeker niet vergeten, net als de Kippenlijn. De rondleiding eindigt met een rondleiding door het oudste restaurant van Ede, Buitenzorg.

Lunteren

Valkse Dag
10:00 Vijfsprongweg 82
Een gezellige dag met veel activiteiten, zoals de Valkse Touwtrekwedstrijd, een heuse inloopballon, schminken, optredens van een clown, kleedjesmarkt, Trial Bike Stuntshow, Western Paarden Show, Valkse bakwedstrijd, tientallen oldtimer tractoren en auto's en een grote boerenmarkt. Het parkeren en de entree zijn gratis. Op de Vijfsprong, op het land van de familie de Vries aan de Hammerdijk, vindt ook dit jaar de Valkse Dag plaats. Er zijn voor kinderen diverse activiteiten. Zoals een springkussen, optredens met een clown en schminken.

22 juli 2019

Ede

Beeldhouwen en Raku stoken
Cronebos 2
Atelier Hester Glasbergen organiseert in de week van 22-27 juli workshops met Beeldhouwen en Raku stoken. www.atelierhesterglasbergen.nl

23 juli 2019

Ede

Rijbewijskeuringen 75+
17:00 Frankeneng 104
Als u 75 jaar of ouder bent en uw rijbewijs wilt verlengen, dan moet u hiervoor gekeurd worden. Ook bij het verlengen van een C of D rijbewijs en bij medische veranderingen is een keuring door een keuringsarts nodig. De eerstvolgende keuringen bij Jaap Speelziek Rijopleidingen staan gepland voor dinsdag 23 juli en dinsdag 6 augustus op het kantoor in Ede aan de Frankeneng 104. De Stichting Rijbewijskeuring zorgt in samenwerking met Jaap Speelziek voor tijdige inbehandelingname van de gezondheidsverklaring door het CBR en herinnert u als u opnieuw gekeurd moet worden. De kosten voor een medische keuring voor automobilisten van 75 jaar en ouder zijn 50,- euro exclusief de gezondheidsverklaring. Voor het maken van een afspraak of meer informatie: 085 – 48 77 100 of e-mail: info@speelziek.nl.

24 juli 2019

Ede

Kinderactiviteit: Van schets tot ets
10:00 Molenstraat 45
In Cultura Erfgoed organiseert het Historisch Museum Ede op woensdag 24 juli een zomerworkshop voor kinderen. Onder begeleiding Juliette Calis ga je een eigen ets maken op de manier van Rembrandt. Ontdek een oude techniek, ga ermee aan de slag en laat je verrassen door het resultaat! Voor informatie en aanmelden kun je contact opnemen met het Historisch Museum Ede 0318- 672748 of per email info@historischmuseumede.nl. Datum: woensdag, 24 juli om 10.00 uur. Kosten van de activiteit (p.p.): 5,- euro, contant betalen voor aanvang van de workshop. Aanmelden verplicht.

Stadsrondleiding
14:00 Molenstraat 45
De rondleiding start vanaf theater Cultura, Molenstraat 45, 6711 AW Ede. aanvang 14.00 uur. Toegangsprijs: volwassenen 5,00 euro p.p., kinderen 4,00 euro p.p.. De route voert langs gebouwen met hun eigen historie, de rijke collectie aan beelden. Oude stadsboerderijtjes en de trapakkers. De markante inwoners van Ede ontbreken niet in deze rondleiding. Uitleg wordt gegeven over het WWII mausoleum en over de geschiedenis van de oude kerk wordt het nodige verteld. De moderne architectuur wordt zeker niet vergeten, net als de Kippenlijn. De rondleiding eindigt bij Cultura. Aanmelden ter plaatse bij de gids.

Harskamp

Zomeravondmarkt
17:00 Otterloseweg 10
Gezellige zomeravondmarkt met veel activiteiten. Diverse kramen, kleedjesmarkt, kinderplein, gezellig terras voor een hapje en een drankje, demonstraties etc. De markt is van 17.00 tot 21.30 uur en zal zijn op het grasveld naast de oude legerbioscoop aan de Otterloseweg in Harskamp. Voor meer informatie: wkharskamp@gmail.com

26 juli 2019

Ede

Torenrondleiding
19:00 Grotestraat 58
St. Recreatie Veluwe-Vallei organiseert de beklimming van de toren van de Oude Kerk in het centrum van Ede en soms de bezichtiging van de kerk met uitleg van gidsen. De gidsen vertellen over de historie van de kerktoren en nemen u mee op een klimtocht tot de top van de toren. Iedereen heeft de kerkklokken wel eens gehoord of de muziek van het carillon. Hoe gaat dit in zijn werk? De beiaardier geeft soms uitleg. Wat zijn de benamingen van de hoeken van de kerk? Hoelang staat de kerk al midden in Ede. Op al deze vragen en nog veel meer komt een antwoord als u met ons meegaat. Aanmelden voor deze unieke belevenis kan uitsluitend vooraf via info@rondleidingenede.nl met uw naam en aantal deelnemers. Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen mee. Kinderen vanaf 6 jaar mogen alleen mee onder begeleiding.

27 juli 2019

Ede

Salman Ezzammoury exposeert
10:30 Molenstraat 45
Edenaar Salman Ezzammoury exposeert in Cultura: 'Akureyri Through the Eyes of a Stranger'. Ter gelegenheid van de tentoonstelling is een Catalogus uitgegeven met het voorwoord van Hester Veltman-Kamp, wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Ede. Meer info: Salman Ezzammoury ezzammoury@gmail.com www.salmanezzammoury.com

Lunteren

Zomervakantie: leven als in de ijzertijd
10:30 Vijfsprongweg 82
Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert dan in samenwerking met gemeente Ede, PRAE, Beleef Lunteren en Museum Lunteren een dag met diverse ijzertijdactiviteiten voor jong en oud. Probeer zelf verschillende ijzertijdactiviteiten, zoals weven of hout bewerken. Kom in de jizertijdboerderij naar een computer-reconstructie van een ijzertijderf kijken, probeer als een echte archeoloog scherven aan elkaar te plakken, wandel mee met de boswachter, bekijk een echte roofvogelshow of bezoek het mammoetjong in Museum Lunteren en leer daar meer over het leven van vroeger. Tijd: 10.30 - 16.30 uur. Deelname: gratis. Locatie: de IJzertijdboerderij aan de Vijfsprongweg in Wekerom/Lunteren. Informatie: www.glk.nl/evenementen.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie