Afbeelding
Theo Beumer

Skeelerronde Otterlo belooft spektakel

19 juli 2019 om 06:47 Sport

OTTERLO Op voorhand lijkt de 33ste Otterlose skeelerronde op zaterdag 20 juli gezien het veelomvattende programma opnieuw een succes te worden. ,,Dat denken wij wel. Er is van alles aan gedaan om spectaculair uit te pakken. Deze skeelerronde staat niet alleen in het teken van toppers. Maar ook in het teken van de jeugd. Dat is toch het potentieel waarvan wij het in de nabije toekomst moeten hebben. We zijn ook blij met het nieuwe onderdeel G-skaten. Skeeleraars met een beperking horen erbij”, steken Rob Hummelen, Henk Jansen, Jan Vellinga en Jelle van Beek namens de Stichting Skeelersport Otterlo van wal. 

Eip Janssen

Het viertal straalt gezond fanatisme uit. Deze 33ste editie, de tweede van de stichting, wordt weer een juweeltje, daar zijn ze van overtuigd. Want wie heeft zoveel kampioenen uit de schaats- en skeelersport in het programma? 

,,Wij zijn trots dat de KNSB ons het Open Gelders Kampioenschap skeeleren heeft toebedeeld’’, zegt Jelle van Beek. ,,Er is ook internationale deelname. Een aantal Belgische skeeleraars heeft al ingeschreven.” Daarnaast wordt op zaterdag 20 juli, mede in verband met de Otterlose skeelerronde, de tweede Veluwe Skeeler Toertocht gehouden. 

KANJERS De Otterlose skeelerronde trekt jaarlijks veel bekijks. ,,Gemiddeld zijn bij elke editie rond de 7.000 toeschouwers aanwezig’’, weet Rob Hummelen. ,,Wij vragen geen entree. Alles wordt via sponsorinkomsten gedekt. En waar zijn tegelijk kanjers als Kjeld Nuis, Jorien ter Mors, Ronald Mulder, Michel Mulder, Patrick Roest en Crispijn Ariëns te zien? Juist in Otterlo. En tijdens het onderdeel Showtime worden rijders gehuldigd voor opzienbarende titels die zijn behaald.” 

Hummelen is bij de stichting het gezicht naar buiten toe. ,,Rob heeft veel contact met rijders en ploegleiders in de schaatswereld. Zijn bezoek aan de schaatswedstrijden betaalt zich vanzelf uit.  Dacht je dat ze anders naar Otterlo komen”, grapt penningmeester Henk Jansen. Rob Hummelen is bij vrijwel alle edities betrokken geweest. ,,Ik heb alleen de eerste als rijder en/of vrijwilliger gemist”, vult de inwoner van Otterlo aan. 

GASTVRIJ De Otterlose skeelerronde wordt gekenmerkt door gastvrijheid. ,,Wij willen niet alleen gastvrij zijn, maar zijn het ook. De organisatie heeft oog voor alles en wil het de toeschouwers zo aangenaam mogelijk maken. Dit jaar stoppen we een uur eerder dan vorig jaar. Mensen willen nog wat eten of drinken. Dat doe je na tienen niet meer, daarom willen we rond half negen klaar zijn.”

Soms is de vraag welk onderdeel het belangrijkst is: de marathon-skeelerwedstrijden of toch Showtime, inclusief de wedstrijden om de fel begeerde Gouden Luctra Skeeler? ,,Dat ligt eraan waarvoor je komt. Er zijn mensen die Showtime en de races om de Gouden Luctra Skeeler het mooist vinden. Anderen komen echt voor de skeelerwedstrijden. Maar er zijn ook toeschouwers die speciaal in Otterlo zijn voor de jeugdclinic en mini-Elfstedentocht, begeleid door de schaatsploeg van Reggeborgh. Wij zijn ongelooflijk blij dat zij komen. De broers Ronald en Michel Mulder zijn erbij betrokken. En wie wil nu niet een Michel of Ronald Mulder worden?”, besluit Jan Vellinga passend.

(www.skeelerrondeotterlo.nl)
 


 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie