Afbeelding
Henny Jansen

Dorpshuis en sportzaal mogelijk aan Sportlaan

16 juli 2019 om 18:03 lokaal

OTTERLO De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om een nieuw multifunctioneel dorpshuis én een sportzaal te realiseren aan de Sportlaan. Het vrijgekomen voetbalveld aan de Weversteeg is de beoogde locatie, maar deze loopt vertraging op in de procedure. Om die reden wordt naar een alternatief gekeken.

De gemeenteraad besloot in 2016 tot nieuwbouw van een multifunctioneel dorpshuis met sportzaal in Otterlo ter vervanging van het huidige dorpshuis en de huidige sportzaal. Deze verkeren allebei in zeer slechte staat. ,,Ik heb de huidige sportzaal gezien. Als je binnenstapt lijkt het net of je teruggaat in de tijd. Dus kijken we nu wat er mogelijk is", licht burgemeester René Verhulst toe. De procedure om een vergunning te krijgen om te mogen bouwen op het voetbalveld loopt vertraging op, mede door de uitspraak van de Raad van State op basis van het stikstofbeleid.

HAALBAARHEID Belangenvereniging Otterlo's Belang heeft met stakeholders een massastudie uitgevoerd om het vastgestelde programma van eisen te realiseren op de huidige locaties en acht dit haalbaar met onder meer een passage onder de Sportlaan. ,,Je kunt verdiept bouwen en in zandgrond is gemakkelijk een tunnel te realiseren, waardoor het dorpshuis en de sportzaal op één niveau met elkaar verbonden worden. Daardoor kun je ook besparen op het sanitair, want je hoeft het niet twee keer aan te leggen. Of de plannen haalbaar en betaal zijn moet nog blijken."

De gemeente wil een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar de mogelijkheden van nieuwbouw met het vastgestelde Programma van Eisen op de huidige locaties van het dorpshuis en SERO. Volgens de burgemeester zullen de stikstofregels hier vermoedelijk geen roet in het eten gooien, omdat er op deze plekken reeds gebouwen staan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie