Herma Meerdink (links)  en Mariska Krul gaan met het nationale hockey team 35+ voor de Europese titel.
Herma Meerdink (links) en Mariska Krul gaan met het nationale hockey team 35+ voor de Europese titel. Theo Beumer

Edese hockeysters naar EK 2019

17 juli 2019 om 09:53 Sport

EDE Herma Meerdink (54) en Mariska Krul (36), twee veterinnen van hockeyclub MHC Ede, nemen vanaf 22 juli deel aan het EK-hockey 35+ in Rotterdam.

Eip Janssen

Herma Meerdink is coach en Mariska Krul een van de zestien beschikbare speelsters. De organisatie Masters Hockey Nederland vaardigt de teams af. De internationale bond IMHA is organisator van het EK 2019.

,,Wij verheugen ons op dit EK. Zeker omdat het Rotterdam is. Dan ben je in ieder geval verzekerd van support. En natuurlijk op de tegenstanders. Spelen tegen hockeytoppers uit andere landen is het mooiste wat je kunt mee maken. De hockey slogan is niet voor niets: Een leven lang hockey. Dat virus raak je niet meer kwijt", opent het duo.

COACH Om in het Nederlands Veterinnenteam 35+ opgenomen te worden kan elke speelster zichzelf opgegeven.

,,De peildatum is 31 december van het jaar. Je moet dus tussen de 35 en 40 jaar zijn op die datum", vertelt Herma Meerdink.

Zij was al eerder coach van het Veterinnenteam 50+ dat in Barcelona goud won.

,,Ik ben deze keer op uitnodiging bij het 35+ team gekomen. Op voorspraak van Mariska Krul. Maar zij kan de procedure beter zelf uitleggen", aldus Meerdink.

,,Ons team werd getraind door een nog jonge wat onervaren coach. Het klikte niet helemaal en een aantal speelsters voelde zich niet happy. Er werd gevraagd of iemand nog een geschikte kandidaat wist. Ik dacht gelijk aan Herma, die ik goed van MHC Ede ken. Daarna zijn er een aantal gesprekken geweest, waarbij ik mij afzijdig heb gehouden", vult Krul aan.

,,Na enkele gesprekken met de speelsters en begeleiding was er een klik. En ben ik erin gestapt en tot nu toe met heel veel plezier. Ik heb de nodige ervaring als hockeycoach zowel bij de senioren als junioren", gaat Meerdink verder.

'Hard gewerkt aan conditie'

Mariska Krul heeft als Edese geen voorkeurspositie in het nationale veterinnenteam.

,,Natuurlijk niet, en zou ook niet goed zijn. Ik heb me wel via extra trainingen goed voorbereid op dit toernooi. De jaren gaan toch tellen en dan moet je zuinig zijn op je lichaam", aldus de geroutineerde speelster. Zij kwam lang uit in het eerste vrouwenteam van MHC Ede.

ERVARING De huidige selectie bestaat uit spelers met een jarenlange ervaring.

,,We hebben nu een week of zeven getraind en veel oefenwedstrijden gespeeld. Je leert elkaar steeds beter kennen", gaat Mariska Krul verder. Het is voor de hockeyster, moeder van twee kinderen, best een geregel thuis.

,,Je bent toch een week weg. Maar mijn man Stefan Boere is erg enthousiast en steunt mij. Hij komt zoveel mogelijk kijken."

De tegenstanders zijn Duitsland, Engeland en Wales. Beide hockeysters hebben geen idee wat de sterkte van de tegenstanders is.

,,Wij spelen de eerste poulewedstrijd tegen Duitsland op 22 juli. Daarna de andere landen bekijken. We zien waar we eindigen. Hoewel hockeyplezier voorop staat wijzen we de olympische gedachte af", zeggen Krul en Meerdink.

Vrijdagavond werd de oefenperiode met een pittige sessie bij MHC Ede afgesloten.

,,Conditioneel zit het goed. Nu hopen dat het er tijdens het EK ook uitkomt", sluit het duo hoopvol af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie