Marjolein de Ligny, Ferry de Ligny, Menno Woutersen en Remco Woutersen.
Marjolein de Ligny, Ferry de Ligny, Menno Woutersen en Remco Woutersen. Danny van Zeggelaar

Nieuwe uitbaters restaurant Vroeger

24 juli 2019 om 17:31 Nieuws

EDE Het Edese restaurant Vroeger aan de Otterloseweg is verkocht. Het kriebelde bij eigenaren Ferry en Marjolein de Ligny om iets nieuws te gaan doen. De nieuwe uitbaters Menno en Remco Woutersen hebben er veel zin in.

Danny van Zeggelaar

Het was absoluut geen 'moetje' om het restaurant te verkopen, benadrukken Ferry en Marjolein de Ligny. Nog altijd zijn ze met veel plezier de eigenaren van het restaurant aan de noordrand van Ede. Nog wel, want per 1 augustus wordt de zaak overgenomen door de broers Menno en Remco Woutersen, die de laatste jaren in een ander Edes restaurant met elkaar hebben gewerkt.

,,We zijn na bijna tien jaar toe aan iets nieuws", zegt Ferry de Ligny. ,,We raakten in gesprek met de broers, en na een kop koffie ging het allemaal rollen. Het kriebelt altijd nog weer om iets anders te gaan opstarten. Het verveelt hier zeker niet en we hebben mooie herinneringen hier gemaakt."

Bij Menno en Remco Woutersen speelde dat gevoel ook. Menno werkte de laatste vijf jaar als restaurantmanager bij een restaurant in Ede, Remco was daar de chef-kok. In deze jaren kwam het steeds meer naar voren dat ze graag voor zichzelf wilden gaan beginnen. ,,Marjolein heeft ons benaderd, of we niet eens langs wilden komen en kijken wat mogelijk is. En toen gingen de radertjes draaien. Hier word ik heel vrolijk van. Zoveel mogelijkheden op zo'n locatie."

VAN JONGS AF AAN Menno en Remco Woutersen hadden van jongs af aan al het gevoel dat ze uiteindelijk een eigen zaak wilden gaan starten. ,,De samenwerking bij het restaurant verliep heel vanzelfsprekend, we vullen elkaar goed aan", zegt Menno. ,,We willen het zelf gaan doen, je voelt dat je er klaar voor bent." Dat heeft Remco ook. ,,De 'drive' om voor onszelf te beginnen was er altijd. Dan is dit een fantastische mogelijkheid."

Op 1 augustus wordt de zaak overgedragen, vanaf 6 augustus zijn nieuwe gasten welkom. ,,Er gaan wel dingen veranderen", kondigt Remco aan. Zo verandert de naam van Vroeger in 'Stam', een combinatie van de voornamen van de zonen van beide heren, maar ook een verwijzing naar het bos waar het restaurant zit. ,,Vroeger was van deze ondernemers, Stam gaat bij ons horen", zegt Menno. Het restaurant blijft een a-la-carterestaurant voor lunch, borrel en diner, al zullen er wel andere gerechten op het menu komen. Ook wordt de zaak van binnen gerestyled. ,,Het niveau gaat wel iets omhoog", vertelt Menno. ,,Met smaakvolle, eerlijke producten. Ook voor de zakelijke markt, die zich hier prettig moeten voelen in een gastvrije, ongedwongen sfeer."

IETS NIEUWS Wat Ferry en Marjolein de Ligny gaan doen, weten ze nog niet. Wel wordt het iets nieuws in de horeca. In augustus gaan ze kijken wat dat precies wordt.

De dinerbonnen van restaurant Vroeger kunnen nog tot en met 28 juli worden ingeleverd. Daarnaast is er in het laatste weekend (26 tot en met 28 juli) een proeverij van alle kaarten van de afgelopen jaren. Op zaterdag helpen oud-medewerkers mee in de keuken en bediening. Reserveren is gewenst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie