Dick Sanderman
Dick Sanderman Persfoto

Orgelconcert Dick Sanderman

18 juli 2019 om 09:29 lokaal Deel je nieuws

Het Comité Orgelconcerten Ede organiseert jaarlijks een aantal zomerconcerten op het prachtige orgel in de Oude Kerk te Ede. Bekende organisten werken daar aan mee. Op woensdag 31 juli a.s. zal Dick Sanderman het vijfde concert verzorgen.

Op zijn programma staan werken van Cor Kee (‘Merck toch hoe sterck’), William Hayes (Concerto in G), Charles Marie Widor (Marche Américaine), Herbert Sumsion (Sarabande and Interlude, Chorale prelude en Ceremonial March), alsmede een eigen compositie: ‘Be Thou my Vision’.

Dick Sanderman studeerde orgel bij Jaap Dragt aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle en volgde cursussen bij o.a. Daniel Roth, Hans Haselböck en Jean Guillou.

Hij is in Rijssen stadsorganist voor het orgel in het gemeentehuis, als kerkorganist is hij verbonden aan de protestantse gemeenten van Rijssen en Hellendoorn. Regelmatig publiceert hij artikelen en verzorgt hij lezingen en workshops, met name op het gebied van het kerkelijk orgelspel. Als eerste Nederlandse componist publiceerde hij twee complete koraalboeken plus een serie bewerkingen voor de 150 Psalmen. Als solist en koorbegeleider werkte hij mee aan concerten en opnamen in binnen- en buitenland.

De aanvang van het concert is 20.00 uur.

Toegangsprijs: 8,00 Euro. Voor gezinnen is er reductie.

Bezoekers kunnen gratis parkeren achter gebouw Rehoboth, Driehoek 11.

Verdere informatie: www.orgelshervormdede.nl of op facebook: Comite Orgelconcerten Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie