Afbeelding
Koen Suyk

Stoplichten beter afgestemd op verkeersstroom

18 juli 2019 om 17:00 lokaal

EDE Door het wijzigen van verkeersintensiteiten blijkt het mogelijk om de doorstroming aan de Doctor Willem Dreeslaan te verbeteren. De cyclustijd is voor de ochtendperiode 10 seconden lager ten opzichte van de bestaande cyclustijd van 120 seconden. Dit betekent dat de verschillende richtingen 10 seconden sneller weer aan de beurt komen om groen te hebben.

De verkeersstroom van en naar de Galvanistraat is groter geworden en er is in de avondspits sprake van filevorming. Om deze reden wordt de coördinatie van de groene golf aangepast met de nadruk op de avond beweging vanaf de Galvanistraat naar de A12 en 's ochtends in tegengestelde richting. 

In reactie op een raadsvraag in november 2018 heeft wethouder Peter de Pater toegezegd de groene golf aan de Doctor Willem Dreeslaan aan te laten passen om het autoverkeer beter te laten doorstromen. Inmiddels zijn de aanpassingen doorgevoerd, waarbij de groende golf is afgesteld op de huidige verkeersintensiteiten en hoofdstromen.

Naast de groene golf wordt de doorstroming voor verkeer vanuit de Willy Brandtlaan naar de A12 verbeterd. Dit is met name van belang bij uitstroom van congressen bij Pathé (voorheen Cinemec). De doorstroming van het openbaar vervoer blijft ongewijzigd. De groene golf kan door de bus worden onderbroken op gelijke wijze zoals ook nu van toepassing is.

In de toekomst wordt geprobeerd om de verkeerslichten bij de Poortwachter beter te laten aansluiten op de groene golf, om verdere afwikkeling naar de A12 en richting Wageningen te verbeteren. Rijkswaterstaat verwacht binnen enkele jaren de verkeerslichten te vervangen. De gemeente houdt contact met de Rijkswaterstaat over deze aanpassingen voor mogelijke koppeling met de groene golf.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie