Afbeelding
Google Streetview

Adoptieplan voor rotondes Ede

18 juli 2019 om 20:36 lokaal

EDE De gemeente Ede wil 22 in Ede en de buitendorpen liggende rotondes, veelal aan prominente toegangswegen tot de gemeente, ter adoptie aanbieden. Ondernemers en andere organisaties krijgen de kans om op deze plekken te adverteren.

Naast een kans voor bedrijven om reclame te maken en naamsbekendheid te vergroten, kan de adoptie van rotondes een besparing van onderhoudskosten betekenen voor de gemeente. De geschatte onderhoudskosten per jaar per rotonde zijn gemiddeld 1000 euro. In een raadsmotie van 5 juli 2018 werd het college van burgemeester en wethouders gevraagd te inventariseren welke rotondes in de gemeente Ede in aanmerking kunnen komen voor adoptie en te onderzoeken welke bedrijven open staan voor een dergelijk initiatief. En te onderzoeken wat de kostenbesparing is voor Ede.

ADOPTIEPLAN Inmiddels heeft het college een adoptieplan opgesteld en vastgesteld met de richtlijnen voor adoptie van rotondes in Ede en de buitendorpen. Het adoptieplan beschrijft hoe Ede omgaat met het adopteren van rotondes. En het plan bevat de richtlijnen en eisen waaraan een adoptant moet voldoen. Ook beschrijft het de procedure voor de adoptie.

Ede faciliteert met het adoptieplan de herinrichting van rotondes zonder dat zij hier kosten voor draagt. Een adoptant kan bijvoorbeeld kunst of (sier)beplanting aanbrengen. De adoptant wordt verantwoordelijk voor kosten aan (her)inrichting en onderhoud. Door het adoptieplan houdt de gemeente wel controle over de invulling en stelt zij (minimum)eisen.

FOOD Het adoptieplan biedt de mogelijkheid om het thema 'Food' in beeld te brengen. Ede wil het thema 'Food' meer zichtbaarheid geven in de openbare ruimte. Eén van de opties hiervoor is om de inrichting van een aantal rotondes een 'Food'-invulling te geven. Vanuit het programma Food zijn daarom drie rotondes op de kruisingen Raadhuisstraat-Molenstraat, Molenstraat-Telefoonweg en Veenderweg-Schaapsweg onttrokken aan het adoptieplan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie