Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei

Patiënten Gelderse Vallei krijgen fietslabyrint

19 juli 2019 om 12:13 lokaal

EDE Patiënten met longklachten in het Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) kunnen gebruikmaken van een nieuw fietslabyrint op de afdeling cardio- en longafdeling. ,,Voor patiënten met longklachten is bewegen tijdens een ziekenhuisopname erg belangrijk. Door in beweging te zijn, hebben zij minder last van benauwdheid", laat het ziekenhuis weten in een persbericht. 

Uit onderzoek blijkt volgens het ZGV dat patiënten die tijdens hun ziekenhuisopname meer bewegen, korter in het ziekenhuis verblijven. ,,Het is wel een uitdaging om patiënten met longklachten te stimuleren tot beweging", vertelt Joke van den Berg (longverpleegkundige ZGV). ,,Patiënten die benauwd zijn durven niet zo goed te bewegen maar het fietslabyrint is hierbij een enorme stimulans".

BEELDSCHERM In het labyrint kunnen patiënten zich door middel van een beeldscherm wanen in bijvoorbeeld Ede, Wageningen, de Hoge Veluwe, de hei, maar ook Amsterdam, Rotterdam of zelfs Parijs. Het scherm is aangesloten op een hometrainer waardoor het beeld zich aanpast aan de snelheid van de fietser.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie