Afbeelding
Gemeente Ede

Vrede over visie landgoed Kernhem

20 juli 2019 om 15:35 lokaal

EDE Tussen de gemeente Ede en de Vereniging Oud Ede, de Stichting Behoud Doesburg Kernhem, de Stichting Erfgoed Ede en de Stichting Buurtschap Doesburg lijkt na een gesprek met wethouder Willemien Vreugdenhil de vrede te zijn gesloten over de visie van het landgoed Kernhem.

Jan de Boer

De organisaties maakten deel uit van een door Ede in het leven geroepen werkgroep, die als opdracht meekreeg het opstellen van een integrale toekomstvisie voor het landgoed Kernhem. Er was overeenstemming over de conceptvisie van het landgoed. Omdat de door de vijf gevraagde aanvulling van het voorwoord niet is overgenomen in de visie, konden zij hun instemming met de visie niet overeind houden.

GESPREK De vier partijen, inclusief de Stichting Milieuwerkgroepen Ede, gingen in op de uitnodiging van wethouder Vreugdenhil voor een gesprek. Vrijdagmorgen is er een verhelderend gesprek geweest. In het overleg hebben de partijen hun zorgen geuit over de vaststelling van de visie, omdat er onduidelijkheid was over de status van de schets 'kaders voor ontwikkeling Kalverkampweg 3', zo staat in een persbericht. Omdat deze handelswijze niet helder is voor de vijf partijen heeft wethouder Vreugdenhil afgesproken de 'eerste ideeënschets' niet als bijlage mee te sturen met het raadsvoorstel. ,,Voor de vijf partijen is deze afspraak voldoende om in te stemmen met de visie."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie