Afbeelding
Pixabay.com

Raad stemt in met perspectiefnota

20 juli 2019 om 18:00 lokaal

EDE Met de stemmen van de fractie Wijnsouw, BurgerBelangen, EdeNu en PvdA tegen, stelde de Edese gemeenteraad donderdag de perspectiefnota vast. In deze nota staat hoe de gemeente Ede haar geld de komende jaren verdeelt.

Jan de Boer

Volgens de perspectiefnota heeft Ede over de jaren 2020 tot en met 2023 een tekort van 4,5 miljoen euro. Door de explosie van de kosten voor de jeugdzorg is de begroting aan het einde van een periode van vier jaar niet sluitend. Het college van burgemeester en wethouders slaagde erin om een perspectiefnota op te stellen met een balans tussen geld voor de wettelijke taken, de zorg voor de inwoners en de ambities.

VERDERE VERHOGING ,,Met uitzondering van hetgeen strijdig is met onze genormeerde Bijbelse politieke standpunten stemt de SGP in met de perspectiefnota," zei Nico van de Poel (SGP). Hoewel BurgerBelangen ook positieve punten ziet in de perspectiefnota, zoals bijvoorbeeld het sociale domein, stemde de partij volgens haar fractievoorzitter Ruben van Druiten tegen de perspectiefnota. ,,BurgerBelangen constateert een verdere verhoging van de voorzieningen ter besteding van het Word Food Center, een plan waar geen enkele commerciële ondernemer bij is betrokken. Wij zijn verder tegenstander van de tarieven van afvalstoffenheffing en een verdere verslechtering van de openbare ruimte."

WAARDERING Bart Omlo (VVD) is blij met de perspectiefnota, waarin de gemeente zowel de bezuinigingen in het sociale domein in kan zetten als de ambities kan blijven vormgeven. ,,Ook is het toch nog gelukt om te komen tot een perspectiefnota waar we als Ede in ieder geval mee verder kunnen. Daarom stemmen we voor." Stephan Nijenhuis (D66) stemde ook in met de nota. Hij had heel veel waardering voor wat er in de perspectiefnota staat. ,,Met name het sociale domein is grotendeels heel goed ingevuld."

GEEN AANDACHT Charifa El Kaddouri (EdeNu) vond dat het college de rekening bij de burger legt, terwijl Harry van Huijstee (PvdA) vond dat er geen aandacht is voor echt geld. ,,Te veel geld wordt gereserveerd voordat de besluitvorming daarvoor klaar is."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie