Afbeelding
Ted Walker

Gillend van plezier, druppels in het gezicht en modder op de rug

21 juli 2019 om 00:34 lokaal

EDE De buien die zaterdag met bakken uit de lucht kwamen hebben in de gemeente Ede voor de nodige overlast gezorgd. Tuinen, parkjes, parkeerplaatsen en weggedeelten liepen vol met water. En met hagelstenen zo groot als knikkers was het bij tijd en wijle ook niet geheel ongevaarlijk om buiten te zijn. Voor zover bekend hoefde de brandweer slechts één keer in actie te komen voor een melding die gerelateerd was aan het vallende water. 

Ted Walker

Op de Facebookpagina van EdeStad.nl  stroomden de foto's en filmpjes in een vlot tempo binnen na een post van de redactie. Zo toonde Jaimy Grevers - van Erd de forse hagelstenen en legde Tineke Plooij - van Wageningen een auto vast die zich op de Slotlaan in Ede een weg door het water baande. Ook het jaarlijkse skeelerevenement in Otterlo had te lijden onder de buien. 

TOILET OVERSTROOMD De brandweer kwam in actie in verband met een toilet dat overstroomde in een woning aan de Nicolas Maesstraat in Ede. Ter plaatse bleek dat een verstopte regenpijp zorgde voor overdruk in het riool. Het vrijmaken van het ontluchtingskanaal was voldoende om het euvel te verhelpen.

PUTDEKSEL Bewoners uit De Klomp waren niet te spreken over het feit dat een of meerdere putdeksels de druk van het riool niet meer aankonden. 'Zwembad De Klomp is weer geopend', schreef Remco Kervel op zijn Facebookpagina. 'Drijvende putdeksels bij het fietspad, levensgevaarlijk', voegde hij daar aan toe. 'De bouten van die putdeksel zijn afgebroken toen de put drie maanden geleden werd leeggezogen', reageerde Michel Straatmann. Maar Kervel denkt dat geen bout het putdeksel op de plaats had kunnen houden. 'Er stond een partij druk op', zegt hij. 'We hebben fietsers tegengehouden zodat ze niet in de gaten zouden rijden. Dit had echt verkeerd af kunnen lopen', stelt hij. 

CROSSEN DOOR DE PLASSEN Maar er werd ook plezier beleefd aan het water. ,,Het is droog, jullie mogen je fiets pakken en lekker door de plassen gaan crossen'', zei een vader tegen zijn zoontjes. Marco Bijl weet wat zijn jonge knulletjes leuk vinden. Hij had het ook nog niet gezegd of zijn mannetjes zaten al op de fiets. ,,Volle kraaaacht! Woooow ik ging door het diepe gedeelte. Yeeeaaahhhh!'' Twee knaapjes gillend van plezier met druipende voetjes, druppels in het gezicht en modder op de rug. Zich niet bewust van alle overlast voelden zij zich als een vis in het water. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie