Warrige straten

24 juli 2019 om 19:00 Lokaal/Column

Botsingen bij de vleet op de doorgaande verkeersaders van Ede. Zondag knalden er drie auto's op elkaar op de Klinkenbergerweg. Een dag later was het weer raak, maar nu met een trio dat botste op de Slotlaan. Het zal ongetwijfeld te maken hebben gehad met de warmte. Met een heet hoofd ben je ongeduldig en op weg naar een koel glas water.

Tegelijk is het automobilisten die de weg zoeken in Ede ook niet gemakkelijk gemaakt. Want zoeken naar de juiste weg werkt gestuntel in de hand, zelfs nu we navigatie in de auto hebben. Het zou zo eenvoudiger zijn als we een lange rechte weg, die hier en daar wordt gekruist door een andere straat, gewoon de zelfde naam geven.

Neem nu die Klinkenbergerweg. Aan de noordkant is het ineens de Raadhuisstraat en aan de zuidkant rijd je - onder het treinviaduct door - pardoes op de Bennekomseweg. Het zelfde laken een pak is het aan de andere kant van onze stad. Hier gaat de Kastelenlaan (onder het treinviaduct) over in de Keesomstraat, die vervolgens ineens de Dr. W. Dreeslaan heet. En dan moet deze kaarsrechte lijn bij Bennekom/Wageningen zo nodig ook weer een nieuwe naam krijgen: de Mansholtlaan.

Ik kan die verwarring allemaal niet meer bolwerken, zeker niet nu het kwik richting de veertig graden Celsius stijgt. Maar ja, daar heeft de politie geen boodschap aan. Een botsing is een botsing. En als je vijf kilometer te snel rijdt, is dat óók een overtreding (gggrrrmmppffff!). Zo vond ik bij thuiskomst van een korte vakantie weer eens zo'n 'fijne verrassing' uit Leeuwarden op de mat. En waar gebeurde dit dan? Op de 'kruising' Dr. W. Dreeslaan - Willy Brandtlaan. Dat is niet eens een kruising, want daar rijd je onder winkelcentrum De Stadspoort door. Ik zei het al: véél te verwarrend allemaal! Ik stap maar over op een koud glas bier en ga wel met de fiets.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie