De lijfspreuk van Xander van Soelen is:  ,,Komt goed.
De lijfspreuk van Xander van Soelen is: ,,Komt goed." Ted Walker

'Ik ben een ras-perfectionist'

24 juli 2019 om 08:40 lokaal Op de man/vrouw af

EDE Xander van Soelen is cultureel en maatschappelijk werker, maar ook partner van Rinske en baas van vier katten waar hij voor zingt. De late avond vindt Van Soelen het prettigste moment van de dag. Mensen die zich inzetten voor anderen waardeert hij enorm. Zijn lijfspreuk? Komt goed.

Ted Walker

Leeftijd: 32.

Woonplaats: Ede.

Burgerlijke staat: Gelukkig samenwonend met Rinske.

Beroep: Cultureel en maatschappelijk werker bij Astrant.

Vrijwilligerswerk: Ondanks dat het ook mijn werk is, blijft er naast betaalde uren veel werk in Astrant zitten. Dus dat kun je zeker als vrijwilligerswerk zien.

Hobby´s: Verven, muziek en nachtfotografie.

Hoeveel uur besteedt u per dag aan sociale media? Door mijn werk bij Astrant spendeer ik er in totaal aardig wat tijd aan, maar ik hoop dat het niet meer dan twee uur per dag is.

Drie belangrijkste apps op telefoon? WhatsApp, Spotify en Instagram.

Prettigste moment van de dag? De late avond en nacht. Het is dan heerlijk rustig. Ik hou er dan ook van om schitterende sterrenhemels op te zoeken en daar van te genieten.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Ik zou heel graag eens een rondreis door Oost-Afrika maken.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Dit vind ik een lastige vraag. Ik heb echt geen idee. Dat komt doordat beroemd mij niet zoveel zegt. Ik ga graag om met mensen die iets te vertellen hebben, die willen delen en omkijken naar een ander. Of diegene dan beroemd is of niet, dat doet voor mij niet ter zake.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Hopelijk zeggen ze dat ik niet in mijn muzieksmaak ben blijven hangen.

Lijfspreuk: Komt goed.

Wat is uw definitie van geluk? Dat je alleen gelukkig kan zijn en blijven door geluk met anderen te delen.

Wat is uw slechtste gewoonte? Ik ben een ras-perfectionist en controlfreak. Helaas. Ik ben zeker tevreden over wat ik maak of doe, maar ik ga vaak meteen op zoek naar de volgende uitdaging en sta niet helemaal stil bij wat ik zojuist heb gedaan. Altijd vooruitkijken, terugblikken en genieten mag wat meer.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Aan verf en aan koken. Ik kook nogal graag grote en nieuwe gerechten waar ik een groot arsenaal kruiden voor nodig heb. En daar mag ik dan ook graag naar op zoek gaan. Leuk om te doen, ook als ik in het buitenland ben. Binnenkort ben ik in Spanje. Daar mag ik dan graag lokale marktjes bezoeken op zoek naar lekkere, authentieke kruiden.

Welk tv-programma wilt u niet missen? Ik heb (gelukkig) geen televisie.

Favoriete Netflix/HBO-serie? Black Mirror, Breaking Bad, La Casa de Papel.

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Iemand die het minder heeft getroffen in het leven om de nuance weer aan te brengen die ons allemaal vaak ontgaat.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Reizen door de Alpen was een prachtige ervaring. Vooral wanneer je bij 'locals' zelf beland en gastvrij wordt ontvangen in hun huis.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Marrakesh, wat een nare plek was dat.

Wat was als kind uw droomberoep? Ik wilde eigenlijk altijd dierenarts worden. Uiteindelijk ben ik dus op een hele andere bestemming uitgekomen.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? Op avontuur in de grote bouwput die we nu kennen als het industrieterrein.

Wie is uw grote voorbeeld? Ik heb geen persoon die ik aanbid. Mensen die zich inzetten voor anderen waardeer ik enorm. Van lokaal tot wereldwijd. Hier krijg ik energie van en het geeft mij nog een beetje hoop voor de mensheid.

Wat is uw favoriete muziek? Metal en Punk hebben een grote plek in mijn hart. Dat is altijd zo geweest en zal ook altijd zo blijven. Maar tegenwoordig kan ik ook erg genieten van oude Blues en Reggae. Mijn smaak is dus nogal breed geworden.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Dat er bij ons thuis vier katten rondlopen waar ik heel gek op ben. Dat is punt één. Maar dat ik voor ze zing, dat weet waarschijnlijk echt niemand. Ehm, wist niemand moet ik nu zeggen.

Bent u (bij)gelovig? Nee.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Ik ben altijd in voor lekker eten, dus ook midden in de nacht.

Favoriet eten? Ik ben gek op Indiaas eten. En waar je me dus ook midden in de nacht voor wakker kunt maken is wokgerechten. Heerlijk.

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Ede, wat zou u dan als eerste veranderen? Ik zou zorgen dat het achterhaalde cultuur- en evenementenbeleid op de schop ging en dit opnieuw vormen. Daarnaast zou ik werken aan een completer jeugdbeleid: niet alleen de nadruk leggen op achterblijvers maar ook de koplopers. Ook zou ik zorgen dat Ede aantrekkelijker wordt voor (jonge) ondernemers en creatievelingen waardoor het een stad wordt met meer dynamiek.

Wat zou u doen met een miljoen? Een huis kopen met een leuk stuk grond en daar wat moois van maken met veel groen.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Mag een laptop? Dat zou voor mij ideaal zijn. Dan kan ik muziek maken, lezen en op de hoogte blijven van van alles. Als dat niet mag, is een zakmes ook goed hoor.

Volgende keer in de rubriek 'Op de man/vrouw af': Ilse Smit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie