Ondertekening samenwerkingscontract Carlijn Pluijmakers Emmen en Bart Verdult
Ondertekening samenwerkingscontract Carlijn Pluijmakers Emmen en Bart Verdult REDRUM

Oud-Apple-docent start bij Reducations

24 juli 2019 om 15:14 Nieuws Deel je nieuws

Bart Verdult, betrokken bij oprichting van Amsterdam Filmschool, is vanaf september 2019 docent bij beroepsopleiding Reducations in Ede.

Gouden zet
Bart Verdult was docent bij Apple, de Nederlandse Filmacademie en betrokken bij de oprichting van Amsterdam Filmschool. Naast het aankomende docentschap bij Reducations staat hij momenteel ook hartstikke met zijn voeten in de klei als fulltime filmmaker en adviseur. "Dit is ook een must. De scholen van nu lopen achter. Dat kun je ze niet kwalijk nemen met zoveel regels en massa achter zich. Ik geloof erin dat het echte leerproces zich bevindt in en met bedrijven. Dichtbij de merkontwikkeling. Daarom is deze combinatie van een film- en animatiestudio met een school in huis zo’n gouden zet”.  Bart Verdult pakt deze uitgelezen kans om een gaatje te vinden in zijn overvolle agenda en docent te worden bij Reducations.

Modulair leren
In de oude militaire stallen op het kazerneterrein in Ede zit de opleiding sinds ruim een jaar boven Redrum. Een van de grootste film- en animatiestudio’s van Nederland. Dit is geen toeval. De opleiding wordt gevoed door de input van deze makers, zodat de studenten precies dat leren wat gevraagd wordt vanuit de markt. De lesprogramma’s worden ontwikkeld vanuit verschillende standpunten en met verschillende kennispartners, waarbij een leven lang leren centraal staat. 

“Ieder punt in je leven kan het moment zijn dat je iets extra’s wilt leren. Wij sluiten hierop aan met de modulaire opleidingen die wij bieden. Onze studenten volgen ze een dag in de week voor een half jaar. Sommige studenten plakken meerdere modules achter elkaar aan, sommige hebben na 1 module genoeg geleerd. Zo vormt iedereen hun eigen studie en studielengte.” Aldus Pluijmakers Emmen, directeur van Reducations. ‘We zijn nog veel mooie dingen van plan. Zoals extra opleidingen ontwikkelen op specialistische gebieden. Denk aan AR/VR/MR, Houdini en DaVinci, maar ook trainingen op het gebied van succes.‘

Bart en Reducations
Vanaf september starten de opleidingen weer. Bart geeft de lessen film en editing en leert de studenten alles wat bij filmmaken komt kijken. Onder andere productie, storytelling, workflow, filmen, editen, colorgrading en sounddesign. Na deze opleiding heb je vier afgeronde films in je portfolio zitten, een showreel en contacten in de filmwereld. Hallo nieuwe kansen. 

www.reducations.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie