Melvin van der Voort in actie in Schleiz
Melvin van der Voort in actie in Schleiz SWPN

Motorcoureur Melvin van der Voort in de punten

30 juli 2019 om 09:50 Overig

EDE De jonge motorcoureur Melvin van der Voort had een leerzaam weekend en scoorde IDM Supersport 300 punten in Schleiz.

Voor de jonge Van der Voort was de Schleizer Dreieck nog volledig nieuw en belangrijkste voor hem is om constant progressie te blijven maken tijdens zijn debuutseizoen in het IDM. Hier slaagde de 14-jarige coureur uitstekend in. Vanaf de negentiende startpositie reed Melvin van der Voort naar een zestiende positie in de eerste race.

In de tweede manche wist hij zich opnieuw te verbeteren naar een dertiende plaats.

Omdat er ook diverse WK-gastrijders aan de stonden, scoorde de jonge Edenaar in beide races IDM-punten. In de tweede race scoorde hij zelfs punten voor een tiende plaats.

,,Het was wennen op deze voor mij onbekende baan. Het circuit van Schleiz is ook zeker geen standaard baan. Hierdoor kwam ik tijdens de kwalificaties niet verder dan P19. Maar ik heb in elke sessie vooruitgang geboekt en een snellere rondetijd neergezet. Dit betekende dat ik in beide races punten kon scoren met een tiende plaats in de tweede race. In de laatste race was ik maar anderhalve seconde langzamer in de rondetijd dan de winnaar. Ik sluit het weekend met een goed gevoel af", eindigde een tevreden Melvin van der Voort.

Van 9 t/m 11 augustus komt Edes trots in actie op het circuit van Most in Tsjechië voor de zesde ronde van het IDM-kampioenschap.