Mariska Krul, staand derde van links, speelde goed.
Mariska Krul, staand derde van links, speelde goed. Herma Meerdink

EK-medaille voor hockeyteam 35+

31 juli 2019 om 11:17 Hockey

EDE Het Nederlands hockeyteam 35+, met als coach de Edese Herma Meerdink en MHCE-speelster Mariska Krul, heeft in Rotterdam brons behaald bij het 35+ EK-hockeytoernooi.

Eip Janssen

,,Ik kijk terug met wisselende gevoelens. Ik denk dat zilver zeker haalbaar was geweest. Maar, ondanks de hittegolf waardoor het spelen extra bemoeilijk werd, is het een gave week geweest met een groep enthousiaste en fanatieke vrouwen. Een mooie ervaring al met al", analyseert coach Meerdink.

Nederland kon in de eerste wedstrijd buurland Duitsland niet verslaan.

'Had zeker zilver moeten zijn'

,,Veel beter, veel kansen, te weinig rendement. De 1-1 voelde als een kleine nederlaag. Daarna tegen Engeland terecht met 1-2 verloren. Zij waren iets sterker, goed georganiseerd en super effectief", ging de coach verder.

Na de walk-over tegen Wales (10-1) wachtte Spanje.

,,Wales was een ondermaatse tegenstander, die wel positief bleef spelen. Daar hebben we van geprofiteerd door de hoogste score van de poule neer te zetten. Tegen Spanje gingen we voor het zilver. Brons was al zeker. Het was een spannende wedstrijd die gelijk opging. Wij speelden beter in de opbouw, maar Spanje had twee oud-internationals die het spel bepaalden. In de laatste zeven minuten hebben we zonder keeper gespeeld. Spanje kwam er niet meer aan te pas. Maar scoren lukte helaas niet: 0-0", eindigde Herma Meerdink toch wel trots op haar team.

Op het toernooi werd Engeland Europees kampioen, pakte Spanje het zilver voor Nederland, Duitsland en Wales.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie