Rien Donkersloot
Rien Donkersloot persfoto

Orgelconcert Rien Donkersloot

1 augustus 2019 om 20:56 Muziek Deel je nieuws

Orgelconcert door Rien Donkersloot

Ede – Op woensdagavond 14 augustus a.s. geeft Rien Donkersloot in de Oude Kerk te Ede het zevende concert in de zomerserie.

Het programma heeft als thema: “Bach en B.A.C.H”.  Zo speelt hij diverse werken van Bach, (waaronder de beroemde Passacaglia und Fuge c-moll),  Karg-Elert (Passacaglia und Fuge über B.A.C.H. en Schumann (uit Sechs Fugen über BACH).
Rien Donkersloot (1985) studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten en studeerde hiervoor summa cum laude af. Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter.
Rien is organist van de St.-Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland.

Naast orgel speelt Rien beiaard, hij is stadsbeiaardier van Haarlem, Goes en Ridderkerk. Hij won diverse prijzen op beiaard en orgelconcoursen in binnen- en buitenland. Verder is hij actief als privaatdocent en heeft een uitgebreide concertpraktijk op orgel en beiaard. Van zijn spel verschenen diverse cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen.

Aanvang: 20.00 uur. Toegangskaarten tevens programma: 8,00 Euro.

Bezoekers kunnen gratis parkeren achter gebouw Rehoboth, Driehoek 11.

Organisatie: Comité Orgelconcerten Ede.

Verdere informatie: www.orgelshervormdede.nl  of op facebook: ‘Comité Orgelconcerten Ede’.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie