Afbeelding
Ted Walker

Weer aanrijding op rotonde Klaphekweg Ede

2 augustus 2019 om 11:14 Ongeval

EDE Op de rotonde die de Klaphekweg en de Veenderweg in Ede met elkaar verbindt vond vrijdagochtend een aanrijding tussen een auto en een fiets plaats. De fietser raakte daarbij gewond. Hij werd onderzocht in een ambulance. Het is niet bekend of de fietser naar het ziekenhuis werd vervoerd. In de auto raakte niemand gewond.

De automobilist kwam vanaf de Veenderweg uit de richting van de Kastelenlaan. Uit welke richting de fietser kwam is nog niet bekend. ,,Het slachtoffer is nog niet gehoord door de collega's. Er is dus ook nog geen Proces Verbaal opgemaakt'', meldt Anne Coenen, woordvoerster van de politie.

ONDUIDELIJKE SITUATIE Een buurtbewoner beklaagde zich over de, in zijn optiek, onduidelijke situatie ter plaatse. ,,Het bord met de twee pijlen lijkt aan te geven dat de rotonde ook linksom mag worden genomen. Maar de twee pijlen geven slechts aan dat de rotonde via die kant mag worden opgereden. Vervolgens moet de weggebruiker rechtsaf de rotonde op. Anders waren de weghelften linksom namelijk gescheiden. Het is echt schering en inslag dat de rotonde linksom genomen wordt. Automobilisten kijken naar rechts en verwachten geen verkeer van links. Het gaat heel vaak maar net goed'', zegt de buurtbewoner.

REACTIE GEMEENTE De gemeente Ede laat in een reactie weten dat men de situatie ter plaatse gaat bekijken. ,,Het is inderdaad de bedoeling dat al het verkeer de rotonde rechtsom volgt'', antwoordt Patricia Nep van de gemeente Ede desgevraagd. ,,We gaan de situatie ter plaatse bekijken en bezien of er eventueel maatregelen nodig zijn'', aldus de woordvoerster.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie