IJssalon Bernardo's getekend door Lineke Lijn
IJssalon Bernardo's getekend door Lineke Lijn Cultura

Tekenlessen en workshops in Cultura

3 augustus 2019 om 12:00 Kunst

EDE Komende weken verandert Cultura elke zaterdag in een heuse tekenstudio onder leiding van Lineke Lijn.

Lineke Lijn, tekenares en afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, geeft de hele maand augustus live tekenlessen en workshops. Deze vinden plaats in de Lobby bij het Grand Café op locatie Ede centrum. Daarnaast stelt zij haar 'Typische Edese' werken tentoon. 

YOUTUBE De tekenares begon in oktober 2012 'voor de grap' met het vastleggen haar tekeningsprocessen en plaatste deze af en toe op YouTube. Deze 'grap' werd echter een succes en inmiddels wordt er iedere vrijdag een nieuwe les op YouTube geüpload. Haar tekenlessen zijn inmiddels meer dan zeven miljoen keer bekeken en Lijn heeft inmiddels ruim 60.000 volgers op het medium. De tekenares wil nu een nieuwe weg inslaan en start met live tekenlessen en workshops. 

Bij de teken-demonstraties wordt voornamelijk gewerkt met pastelpotlood, houtskool en Mixed Media. Bij de kunstwerken staan de bekende en/of historische plekken in Ede onder de aandacht, zoals de Oude Kerk, de molen in het centrum en ijssalon Bernardo's. 

PROGRAMMA De tekenworkshops zijn eind juli al begonnen maar gaan de hele maand augustus nog door. Er zijn tijdsblokken gereserveerd voor inloop en het stellen van vragen en de tekenworkshops. Zaterdagmiddag 3 augustus is de inloop van 12.00 tot 14.00 uur en kan er actief worden meegedaan van 14.30 tot 16.30 uur, maandagmiddag 5 augustus van 13.30 tot 16.00 uur, zaterdagmiddag 10 augustus van 12.00 tot 14.00 uur en de tekenworkshop van 14.30 tot 16.30 uur. Maandagmiddag 12 augustus is iedereen welkom van 12.00 tot 14.00 uur en zaterdagmiddag 24 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. 

De inloop en het stellen van vragen is kosteloos, meedoen met de workshop kost vier euro. Iedereen is welkom, maar de lessen zijn gericht op jongvolwassenen en volwassenen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie