Voorzitter Simon Pattinasarany en vrijwilligster Charlotte Simaela-Tahalele hopen dat oproep aanslaat.
Voorzitter Simon Pattinasarany en vrijwilligster Charlotte Simaela-Tahalele hopen dat oproep aanslaat. Eip Janssen

Ana Upu sterk verbonden met Lunteren

6 augustus 2019 om 06:35 Maatschappelijk

LUNTEREN De Stichting Ana Upu en de plaats Lunteren zijn sinds decennia hecht met elkaar verbonden.

Eip Janssen

,,Wij willen met onze stichting de Molukse cultuur en identiteit bewaren", openen voorzitter Simon Pattinasarany en vrijwilligster Charlotte Simaele-Tahalele. Wie het wijkgebouw Ina Ama betreedt treft onmiddellijk de gastvrijheid aan. ,,Dit past bij onze cultuur. Dit gebouw is niet alleen om de relatie binnen onze Molukse gemeenschap te verstevigen. Ook de niet Molukse gemeenschap is bij vele activiteiten van harte welkom", gaat Charlotte verder. De vrijwilligster vertelt passioneel over Ina Ama. ,,Zie het als een drieluik. Samen met de Molukse kerk en seniorencomplex Ajah Bunda vormen wij een drie-eenheid, met elkaar verbonden." ,,Ana Upa is een doorstart van de Stichting Ina Ama. Ina Ama staat voor vader en moeder. Ana Upu voor kind en kleinkind. De eerste generatie heeft het stokje aan de volgende generaties doorgegeven. Ik ben trots voorzitter te mogen zijn", aldus Simon Pattinasarany.

ZORGEN Het wijkgebouw Ina Ama wordt dagelijks door zo'n vijftig mensen bezocht. ,,Dat laat zien dat Ina Ama een functie heeft. Niet alleen het verleden en heden telt maar ook de toekomst. Vreugde en verdriet worden gedeeld. Er zijn activiteiten variërend van kindercrèche tot repetitieavond van Lunters gospelkoor Together, huiskamerprojecten, MBO (Meer Bewegen voor Ouderen), budo sport. Of om elkaar te ontmoeten en van dienst te zijn, zoals na een begrafenis", aldus het duo. Met elkaar te praten. Een moment van zorg en saamhorigheid", aldus het duo. En juist wijkgebouw Ina Ama geeft zorgen. ,,De gemeente Ede stopte in 2014 met subsidie verstrekken als gevolg van het doelgroepenbeleid. Je zoekt naar alternatieven. Labyrinth Onderzoek & Adviesbureau (Utrecht) ondersteunt ons daarin."

,,Hypotheekverstrekkers willen helpen het wijkgebouw te behouden. Maar wij willen niet alleen de hand ophouden maar ook wat doen. Tot september 2019 loopt het project 'Behoud gebouw Ina Ama' met een crowdfunding-actie. Ana Upu leent geld van mensen die daartoe bereid zijn, zowel uit de eigen gemeenschap als daarbuiten. Doel is minimaal 5.000 euro bij elkaar te krijgen als eigen bijdrage voor de koop van het gebouw, naast de hypotheek die nodig is. Wie ons een warm hart toedraagt wordt gevraagd eenmalig 25 euro als renteloze lening over te maken naar de stichting. Het geleende bedrag wordt – bij een positief saldo van de stichting – na september 2021 terugbetaald. Wij hopen, mede door dit artikel, de 5.000 euro bij elkaar te krijgen. Wij zijn een vrijwilligersorganisatie waar niets aan de strijkstok blijft hangen en niet betaald wordt. De geleende 25 euro komt dan ook volledig ten goede aan de aankoop wijkgebouw Ina Ama. Belangstelling? Mail mij: certificaatbgia@gmail.com of bel 0657017750", besluit een hoopvolle Simon Pattinasarany namens Stichting Ana Upu.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie