Afbeelding
Jeroen van der Veer

Verdachte van bekrassingen aangehouden na gevaarlijke vluchtpoging

6 augustus 2019 om 16:53 Misdaad

EDE De politie heeft maandagavond meerdere meldingen gekregen dat een persoon auto's aan het bekrassen was op de Rubensstraat in Ede. Verschillende getuigen belden ook de politie vanwege de gevaarlijke rijstijl van de verdachte. Deze zou namelijk met hoge snelheid op de vlucht geslagen zijn, waardoor twee voetgangers bijna overreden werden.

,,De voetgangers konden nog net op tijd aan de kant springen om te voorkomen dat zij aangereden zouden worden. De verdachte is vervolgens uitgestapt en er ontstond een conflict tussen hem en een van de voetgangers", aldus de politie. De verdachte ging naar zijn woning nadat beide partijen uit elkaar waren gehaald door omstanders. 

POGING TOT DOODSLAG ,,Door informatie van oplettende getuigen konden wij het adres van de verdachte achterhalen. Wij hebben zijn woning omsingeld om te voorkomen dat hij zou vluchten. Wij hebben vervolgens de deur geforceerd en konden in de woning de verdachte aanhouden. De verdachte is daarna ingesloten op ons cellencomplex en wordt verdacht van vernieling en poging tot doodslag", schrijft de politie in een Facebookbericht. 

RIJBEWIJS De politie heeft het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. Hij zal een rijvaardigheidsonderzoek van het CBR krijgen. De politie onderzoekt op dit moment ook of de verdachte betrokken is bij eerdere bekrassingen.

Zondagavond hield de politie ook al een verdachte van autobekrassingen aan. Die aanhouding volgde op een reeks van aangiften uit vooral de wijk Maandereng. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie