Afbeelding
Ted Walker
Column

Roze vrede

7 augustus 2019 om 06:47 Lokaal/Column

Een natuurfotograaf schoot maandag op de Ginkelse Hei een wonderlijk plaatje van een roze sprinkhaan. Een zeer bijzonder exemplaar, omdat de meeste soortgenoten natuurlijk groen zijn. Vermoedelijk maakte het beestje een aantal grote sprongen naar de Veluwe en had hij zich ontworsteld aan het feestgedruis dat zaterdag in Amsterdam plaatsvond. Op het jaarlijkse evenement Pride voert roze immers de boventoon en iemand zal deze sprinkhaan met een spuitbus de volle laag hebben gegeven.

Nu ben ik niet zo'n liefhebber van deze jolige extravaganza in Mokum, omdat ik van mening ben dat dit het imago van homo's juist schaadt. De diversiteit aan seksuele geaardheid zou als vanzelfsprekend in onze maatschappij kunnen of moeten zijn. Geen poespas voor nodig. En die voormalige politievrouw met dat korte witte haar is ook niet meer van de beeldbuis te slaan. Van haar dweperige commentaar bij dat grachtenfeest en quasi-interessante gezemel tijdens buitenlandse politiepatrouilles krijg ik jeuk.

Liever zie ik Ronnie Tober, de legendarische zanger die gewoon naar onze Heideweek komt en dan de 55+ Music Night verzorgt. Deze man is al sinds mensenheugenis uit de kast, maar loopt daar niet mee te koketteren. Ook heeft hij geen behoefte om zijn liedjes half naakt en in een jurk op een Amsterdamse boot te zingen. En de politie? Die doet in Ede gewoon zijn werk. Zo hebben we er in de Enka- en Reehorstwijk weer een degelijke agent bij (zie artikel).

Maar goed. Zolang we in ons land geen gewelddadige uitwassen hebben als in de Verenigde Staten, waar twee gekken met wapens voor dood en verderf zorgden, kies ik toch maar liever voor zo'n Pride. Altijd nog honderd keer beter dan het enorme verdriet dat nu aan de overkant van de oceaan heerst.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie