Persoonlijke ontwikkeling in de natuur: zomerse inspiratiewandelingen

7 augustus 2019 om 21:06 Recreatie Deel je nieuws

Deze zomer kun je samen op pad gaan tijdens een inspiratiewandeling. Niet alleen geniet je van de natuur, je wordt ook aan het denken gezet over je eigen identiteit, persoonlijke ontwikkeling en zingeving. Maar dan wel lekker no-nonsense.

Door: Babette Engelgeer

Samenwerking Identity Craft en YourCube

Voor deze wekelijkse inspiratiewandelingen is een mooie samenwerking ontstaan. Identity Craft heeft als doel om mensen de natuur in te brengen om hen te laten bewegen in groei en ontwikkeling van identiteit. Daarom is hun motto ook: ‘De reis van binnen begint buiten’. YourCube is een project waarbij jongeren van betekenis kunnen zijn in de samenleving, terwijl ze zelf leer- en ontwikkelingservaringen opdoen.

Een wandelproject opzetten

Eén van de jongeren die deelneemt aan YourCube is Babette Engelgeer (29). Ze kwam via YourCube terecht bij Identity Craft, omdat ze graag buiten is in de natuur. Zo heeft ze een wandelcoachopleiding afgerond, maar is nog zoekend hoe ze haar werkende leven vorm wil geven. Daarom meldde ze zich aan bij YourCube. Babette: ‘ik wilde eerst wat meer ervaringen opdoen bij verschillende organisaties. Eén daarvan is Identity Craft en er lag meteen een mooie kans: een wandelproject opzetten voor de zomermaanden. Na de kennismaking eind juni zijn we meteen aan de slag gegaan. Ik had al eerder themawandelingen georganiseerd en mede met mijn input hebben we een mooie route én een ‘reisgids’ samengesteld voor een wekelijkse inspiratiewandeling in Otterlo.’

Zomerse inspiratiewandelingen

De inspiratiewandeling start bij restaurant de Waldhoorn in Otterlo. Deelnemers krijgen een tasje mee met een informatie- en opdrachtenboekje, potloodje en wat te eten en drinken voor onderweg. Tijdens de wandeling komen de deelnemers langs verschillende ‘haltes’ waarbij één van de coaches wat vertelt over de omgeving en de koppeling maakt naar het dagelijks leven. Vragen als ‘wat zou je meer prioriteit in je leven willen geven?’ of ‘welke eigenschappen, talenten en karaktertrekken typeren jou het meest? Hoe kun je die meer laten zien?’ komen dan aan bod.  

Babette: ‘ik vind het heel erg leuk om dit te doen. De vragen die aan bod komen tijdens de wandeling zijn ook vragen waar ik me persoonlijk mee bezig houd. Ik vind het heel leuk om dit soort vragen aan de deelnemers te stellen, want op mijn beurt leer ik ook weer van hen. Ik ben blij dat ik via YourCube bij deze toffe organisatie terecht ben gekomen!

Ga je mee op pad?

Iedere vrijdag in de maanden juli en augustus kun je mee met een inspiratiewandeling. De wandeling begint om 10:30u vanaf de Waldhoorn. De tocht duurt ongeveer 2 uur en na afloop krijg je een drankje bij de Waldhoorn. Echt een aanrader! Opgeven kan via https://www.de-waldhoorn.nl/inspiratiewandeling/

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie