Zelf het machinistendiploma halen kan in het Kijk en Luistermuseum
Zelf het machinistendiploma halen kan in het Kijk en Luistermuseum Riet Beaujean

Lezing over modelspoor in het Kijk en Luistermuseum

9 augustus 2019 om 10:52 Recreatie Deel je nieuws

Peter van Eijndhoven vertelt donderdagavond 15 augustus in het Kijk en Luistermuseum in Bennekom over zijn passie: Modelspoor. Aanvang: 19.30 uur (inloop 19.00 uur).

 

Modelspoor is een hobby voor jong en oud.

Veel opa’s van nu hebben vroeger met een elektrische trein gespeeld, emplacementen gebouwd, wissels aangelegd en zo de beginselen van de techniek geleerd. Meestal was het speelgoed voor jongens, maar meisjes mochten ook wel meedoen.

In het Kijk en Luistermuseum is er deze zomer een tenstoonstelling aan gewijd en op 15 augustus vertelt Peter van Eijndhoven zijn hobby: modelspoor.

Peter is een prominent lid van de vereniging Promospoor uit Ede. De doelstelling van de vereniging is: het ontwikkelen en promoten van modelspoorbanen. Deze presentatie in het museum sluit goed hierbij aan; de meeste treinen zijn namelijk geleend van Promospoor. Er zijn modellen van verschillende fabrikanten te zien, zoals Märklin, Fleischmann en Hornby, maar bijvoorbeeld ook van Arnold, Leopold Halling en Minitrix, die wat minder bekend zijn.

De presentatie start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

De toegangsprijs is : € 2,- (met Museumkaart gratis).

 

Zelf aan de slag

Kinderen van alle leeftijden zijn van harte welkom om niet alleen te komen luisteren naar de presentatie en te kijken naar de tentoonstelling, maar ook om zelf een modeltrein te laten rijden. Als je het laten besturen van de trein goed beheerst, kun je een machinistendiploma halen!

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie