Melvin van der Voort in actie SWPN

Beste seizoensprestatie Melvin van der Voort in Most

11 augustus 2019 om 18:52 Overig

EDE De Edese motorcoureur Melvin van der Voort (14) mag terugkijken op een zeer sterk optreden tijdens de eerste IDM Supersport 300 in het Tsjechische Most.

Met een knappe vijfde en zesde plaats in een vijfenveertig coureurs tellend deelnemersveld zette de jonge Edenaar zijn beste seizoenprestatie neer.

,,We hadden vorige week getest in Most en een goede afstelling gevonden. Super goede race gereden in de kopgroep. Veel duw en trekwerk en een mooi gevecht met enkele rijders. Dan op plaats zes eindigen in de IDM Supersport klasse 300 is kicken", opende Melvin van der Voort.

Van der Voort wist zich in de natte omstandigheden op de eerste startrij te kwalificeren met een derde tijd. In de eerste race was de baan opdrogend.

De rijder van het Nederlandse SWPN-team wist zich te handhaven in de groep die vocht voor de tweede plaats.

Gastrijder en WK deelnemer Steeman deed buiten mededinging mee. Hij won de race in een hele snelle tijd.

,,In de natte kwalificatie wist ik mij als derde te kwalificeren, terwijl het de eerste keer was dat ik met de R3 in de regen reed. De natte eerste race ben ik rustig begonnen en heb de race goed opgebouwd. In de tweede race kon ik op het droge ook mee met de toprijders. Uiteindelijk bleek mijn snelste rondetijd zelfs sneller te zijn dan die van de winnaar Victor Steeman. Het verschil (1.57.989 om 1.57.991) in mijn voordeel. Dubbel succesvol dus", lachte Melvin breeduit.

In de tweede race was de baan droog en deed de jonge coureur het nog beter. In deze wedstrijd wist Van der Voort naar een vijfde plaats te rijden.

De Yamaha-coureur scoorde veel punten in het Tsjechische Most.

..Ik sta nu negende in het kampioenschap. Volgende week, zondag 18 augustus, weer vlammen tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen", keek Melvin van der Voort tot besluit vast vooruit.