Afbeelding
Jaap van Lagen

Tweede plaats voor Jaap van Lagen op Zandvoort

12 augustus 2019 om 11:22 Autosport

EDE Autocoureur Jaap van Lagen uit Ede heeft op zondag in Zandvoort zijn vierde podiumplaats in de Duitse Porsche Carrera Cup behaald. De Edenaar wist in de Porsche van het Poolse Förch Racing de tweede plaats te bemachtigen. Alleen de Duitse Supercup-kampioen Michael Ammermüller was sneller op het duinencircuit. 

Jaap van Lagen mocht na de kwalificatie starten vanaf de derde positie. Door een goede start ging hij als tweede de eerste bocht in en kon hij in de openingsronde ook de eerste plaats aanvallen. De aanval in de Hans Ernst bocht leverde echter niks op, waardoor hij op P2 bleef. Ook nadat de safety car twee keer op de baan moest komen lukte het de Edenaar niet om op kop te komen. Uiteindelijk zou Van Lagen de hele race op de tweede positie rijden. 

REACTIE In een reactie zegt een tevreden Jaap van Lagen: ,,Ik had er nog graag om willen knokken, maar een tweede plaats is een mooi resultaat. Ook voor het team. Zeker na mijn elfde plaats gisteren, waarbij ik door te enthousiast racen te ver ben teruggevallen. Ik ben blij dat ik het vandaag recht heb kunnen zetten."

TUSSENSTAND Momenteel staat Jaap van Lagen zesde in de tussenstand van de Duitse Porsche Carrera Cup. Komend weekend staat de volgende race op het programma. De coureurs racen dan op de Nürburgring in Duitsland. 

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie